Μοιράσου το:


Πράγα - Πανόραμα πόλης

Πακέτα διακοπών Πράγα

Πράγα η πόλη των μύθων!

Ένα ταξίδι στην Πράγα, στην πόλη των ποιητών, των ζωγράφων και των μουσικών, θα σας αποκαλύψει τους μύθους που κρύβονται σε μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης!

Οι αρχιτεκτονικοί ρυθμοί – μπαρόκ, γοτθικοί, ροκοκό – μπλέκονται αρμονικά και αποτυπώνουν ένα κομμάτι της πλούσιας ιστορίας της. Η μεσαιωνική γοητεία της αντικατοπτρίζεται καθαρά στο ιστορικό της κέντρο, προστατευόμενη περιοχή της UNESCO, με μνημεία και αξιοθέατα όπως το Δημαρχείο, το διάσημο αστρονομικό ρολόι, τον Πύργο της Πυρίτιδας και την Πλατεία Wenceslas, την εμπορικότερη πλατεία της Πράγας όπου θα ξεκουραστείτε από την περίπατο σας σε ένα από τα δεκάδες καφέ και εστιατόρια.

Στην Καστρούπολη Hradčany θα συναντήσει κανείς τη γειτονιά των Αλχημιστών, και στα στενά δρομάκια της Μάλα Στράνα θα νιώσει ότι ζει σε κάποιο παραμύθι! Το Λορέτο και η γέφυρα του Καρόλου που ενώνει τη Στάρε Μέστο (παλιά πόλη) με τη Μάλα Στράνα (μικρή πόλη ) θα είναι η τελευταία σας στάση πριν δοκιμάσετε σε κάποιο γραφικό εστιατόριο τις τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το gulas αλλά και τις περίφημες τσέχικες μπύρες.

Κατά το ταξίδι σας στην Πράγα μπορείτε να επισκεφτείτε το Κάστρο της Πράγας, την εκκλησία του Αγίου Βίτου και το Κάστρο Τρόγια που σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά Ανάκτορα της Τσεχίας. Οι μετακινήσεις στην πόλη είναι αρκετά εύκολες με μετρό, τραμ ή και λεωφορείο, ώστε να έχετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε και πέρα από την πεπατημένη στις κρυμμένες ομορφιές της που περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

Οι επιλογές διασκέδασης στην Πράγα είναι πολλές και παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία. Από τις πολυάριθμες μπυραρίες και εστιατόρια μέχρι παραστάσεις του Μαύρου Θεάτρου και του National Marionette Theater, υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα. Προτείνουμε εκδρομή στο κοντινό Τσέσκυ Κρουμλόβ με τα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια, αλλά και το φημισμένο Κάρλοβυ Βάρυ με τις παγκοσμίως γνωστές ιαματικές πηγές του.

Γνωρίστε κι εσείς έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης μέσα από ένα ταξίδι στην Πράγα! Ατομικό ταξίδι με αεροπορικά εισιτήρια ποικίλα ξενοδοχεία, αναχωρήσεις για όλον τον χρόνο.

Οργανωμένες εκδρομές για Πράγα πραγματοποιούνται τόσο από Αθήνα όσο και από την Θεσσαλονίκη. Φυσικά πάντα μπορείτε να οργανώσετε το ταξίδι μόνοι σας σε περίπτωση που θέλετε περισσότερη ευελιξία. Βέβαια, το θετικό σχετικά με το να ταξιδέψετε οργανομένα σε γκρουπάκι από κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο με ξεναγό είναι πάντα μια καλή επιλογή αφού μπορείτε να πετύχετε καλύτερη τιμή, να είστε αρκετά οργανωμένοι για να δείτε όσο περισσότερα αξιοθέατα της πόλης, να μην σας απασχολούν οι μετακινήσεις και φυσικά να πάρετε όσο περισσότερες πληροφορίες για την πόλη και τα αξιοθέατα της. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα έξι ημερών και πως μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα το χρόνο σας ώστε να επισκεφθείτε τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης.

1η ημέρα: Πράγα

Αεροδρόμιο Πράγας - Václav Havel
φωτ: Αεροδρόμιο Πράγας - Václav Havel
Άφιξη στην ‘’χρυσή πόλη’’ και ξεκινάτε με το ‘’Μικρό μέρος’’ (Μάλα στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα, στην συνέχεια θα επισκεφθείτε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Θα περπατήσετε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘’Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘’παρέλαση των αποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μια από της διασημότερες γέφυρες της Ευρώπης, η γέφυρα του Charles ήταν μέχρι και το 1841, το μοναδικό πέρασμα του ποταμού Vltava συνδέοντας την παλιά πόλη με το κάστρο της Πράγας. Η γέφυρα του Καρόλου αποτελεί μια πραγματικά στερεά σύνδεση πάνω από την οποία για χρόνια περνούσαν άμαξες με άλογα και ανέδειξε την πόλη ως σημαντικό εμπορικό κέντρο μεταξύ της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης. Στις αρχές του 20ου αιώνα η κίνηση έγινε μεγαλύτερη, το 1905 εγκαταστάθηκε ένα ηλεκτρικό τραμ και αργότερα το 1908 λεωφορεία. Η 516 μέτρων γέφυρα του Καρόλου στηρίζετε σε 16 αψίδες και προστατεύετε από 3 πύργους. Ο πύργος που βρίσκετε από την πλευρά της παλιάς πόλης θεωρείται ως ένα από τα πιο καταπληκτικά αστικά γοτθικά κτήρια στον κόσμο ενώ επίσης υπάρχουν πάνω 30 επιβλητικά αγάλματα που διακοσμούν την γέφυρα. Κατά την διάρκεια της ημέρας η γέφυρα είναι γεμάτη με κόσμο με ζωγράφους, μικροπωλητές, περαστικούς και φυσικά εκατοντάδες τουρίστες. Μια στάση για ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσετε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

2η ημέρα: Πράγα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα είναι ελεύθερη, πρότασή μας είναι μία ολοήμερη εκδρομή στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα στο «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘’κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα.Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κάστρο της Ευρώπης το οποίο αποτελούσε κύρια κατοικία των Τσέχων βασιλιάδων για αρκετούς αιώνες. Η ιστορία του κάστρου της Πράγας ξεκινάει τον 9ο αιώνα. Από τότε επαναλαμβανόμενοι πόλεμοι, φωτιές και ανακαινίσεις από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις δημιούργησαν ένα πλέγμα από παλάτια, ναούς και προστατευτικά τείχη. Το οικοδομικό σύμπλεγμα περιλαμβάνει τον καθεδρικό του Saint Vitus, πύργους, μουσεία, γκαλερί τέχνης, ένα μοναστήρι, αρκετά παλάτια συμπεριλαμβανομένου του Lobkowicz Palace καθώς και του διάσημου συναυλιακού χώρου κλασικής μουσικής της Βασιλικής του Αγίου Γεωργίου. Κάθε ώρα γίνεται αλλαγή φρουράς, ενώ ειδικά το μεσημέρι η τελετή λαμβάνει χώρα με τη συμμετοχή μουσικής μπάντας. Αναμφισβήτητα κατατάσσεται στα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης και κάθε χρόνο δέχεται πολλές χιλιάδες τουρίστες. Στην περίπτωση λοιπόν που βρεθείτε στην Πράγα η επίσκεψη στο επιβλητικό της κάστρο προτείνεται ανεπιφύλακτα.

3η ημέρα: Πράγα

Πράγα - Αστρονομικό ρολόι
φωτ: Πράγα - Αστρονομικό ρολόι
Απολαύστε τον καφέ σας στην πλατεία της παλιάς πόλης και περιπλανηθείτε στα φημισμένα μαγαζιά της Πράγας και θαυμάστε τα κρύσταλλα για τα οποία φημίζεται. Οι Τσέχοι γνώριζαν το γυαλί από τον 9ο αιώνα. Στα μέσα του 13ου αιώνα υπήρχαν στην χώρα αρκετά υαλουργεία. Η τεχνική του κρυστάλλου αναπτύχθηκε στα τέλη του 17ου αιώνα. Ήταν εξαιρετικής ποιότητας και ξεπέρασε και το Murano της Βενετίας. Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποιότητες κρυστάλλου και γυαλικών, χειροποίητα ή βιομηχανοποιημένα. Ακόμα επισκεφτείτε τις υπαίθριες αγορές όπου θα βρείτε διάφορα μικροαντικείμενα και αναμνηστικά. Η υπαίθρια αγορά της Παλιάς Πόλης βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Αστρονομικό ρολόι. Το αστρονομικό ρολόι βρίσκεται σε μια πλευρά του δημαρχείου και το παλιότερο κομμάτι του φτιάχτηκε των 15ο αιώνα. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο ρολόι που αποτελείτε από τρία κομμάτια. Ο αστρονομικός δείκτης εμφανίζει την θέση του ήλιου και του φεγγαριού και άλλες αστρονομικές λεπτομέρειες όπως των ζωδιακό κύκλο. Ο περίπατος των Απόστολων που είναι ένα show από φιγούρες που γίνεται κάθε ώρα, κατά την διάρκεια του οποίου πλήθος κόσμου μαζεύεται για να παρακολουθήσει την αναπαράσταση του Χριστού που βαδίζει μπροστά από τους Αποστόλους του. Τέλος ένας ημερολογιακός δείκτης παρουσιάζει τους μήνες. Ο εντυπωσιακός πύργος του δημαρχείου χτίστηκε το 1338 και μπορείτε να πληρώσετε για να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα και να απολαύσετε την φανταστική θέα της παλιάς πόλης. Στην οδό Melantrichova θα βρείτε την «λαϊκή» της Παλιάς Πόλης, με φρούτα και λαχανικά και ανάμεσά τους πάγκοι με αναμνηστικά.

4η ημέρα: Πράγα
Συνεχίζετε με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνθείτε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγετε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ‘’βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου. Μετά την ξενάγησή σας θα έχουμε 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Βολτάβα όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την Πράγα από άλλη άποψη. Η κρουαζιέρα συνοδεύεται από γεύμα σε μπουφέ. Μετά το γεύμα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση « Μαύρου Θεάτρου », όπερα κ.α., άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!

5η ημέρα: Πράγα

Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ
φωτ: Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ
Θα αναχωρήσετε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία.Πρόκειται για μία ιστορική λουτρόπολη που βρίσκεται στη Δυτική Βοημία, στη συμβολή των ποταμών Teplá και Ohře, σε απόσταση περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Πράγας. Το όνομα της πόλης σημαίνει “Τα λουτρά του Καρόλου”, καθώς πήρε το όνομά της από τον βασιλιά της Βοημίας Κάρολο Δ’, που ίδρυσε την πόλη το 1370. Σύμφωνα με το μύθο, ο αυτοκράτορας έχτισε την πόλη αμέσως μόλις ανακάλυψε τυχαία τις θερμές πηγές, μετά το κυνήγι του. Ήδη από το 16ο αιώνα εγκαταστάθηκαν εδώ πλούσιοι και αριστοκράτες για να απολαύσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των λουτρών και έχτισαν εδώ πολυτελή σπίτια, από τα οποία ελάχιστα έχουν διασωθεί μέχρι τις μέρες μας. Εκτός από τα λουτρά, το Κάρλοβυ Βάρυ διαθέτει και έναν σημαντικό αριθμό αξιοθεάτων, ιστορικών κτιρίων με αξιόλογη αρχιτεκτονική και εκκλησίες χρονονολογούμενες από τον 18ο αιώνα. Είναι γεγονός ότι αιώνες τώρα το Κάρλοβυ Βάρυ παραμένει μία από τις δημοφιλέστερες λουτροπόλεις της Ευρώπης και όχι άδικα, αφού στα ξενοδοχεία της περιοχής προσφέρονται υψηλού επιπέδου θεραπείες και υπηρεσίες στους διαμένοντες. Πολύ αξιόλογες είναι επίσης και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη, με σημαντικότερη το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διεξάγεται κάθε χρόνο στις αρχές Ιουλίου. Γεύμα σε τοπικό Εστιατόριο. Επιστροφή στην Πράγα για την αποχαιρετιστήρια έξοδο σας στην παραμυθένια πόλη.

6η ημέρα: Πράγα
Πρωινό στο ξενοδοχείο σας και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη πρωτεύουσα της κεντρικής Ευρώπης, αναχωρείτε για το αεροδρόμιο και για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.