Μοιράσου το:


Σάλτσμπουργκ - Πανοραμική παλιάς πόλης

Πακέτα διακοπών Σάλτσμπουργκ

Το Σαλτσβούργο είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου κρατιδίου που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Αυστρίας και βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τη Βαυαρία. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Salzach και το κλίμα της επηρεάζεται από το σύστημα των Άλπεων καθώς βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της οροσειράς. Ο πληθυσμός της πόλης είναι λίγο περισσότερος από 170.000 ενώ συμπεριλαμβανομένης και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής ανέρχεται σε 250.000 κατοίκους. Ανέκαθεν θεωρούνταν σημαντική πόλη στο δρόμο που ένωνε τις νότιες με τις βορειότερες περιοχές, συγκεκριμένα βρίσκεται 281 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λουμπιάνα, 150 χιλιόμετρα νότια του Μονάχου και 300 χιλιόμετρα δυτικά της Βιέννης. Απέκτησε μεγάλο πλούτο με την εξόρυξη και εξαγωγή του ορυκτού αλατιού που αφθονεί στην περιοχή και έχει δώσει και το όνομα της πόλης. Το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας βέβαια προέρχεται από το κάστρο Hohensalzburg που προστάτευε την πόλη από τους επιδρομείς και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Οι πρώτοι οικισμοί της περιοχής ιδρύονται από τους Κέλτες και το 15 π.Χ ενώνονται σε μια πόλη υπό την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Το εξαιρετικά καλά διατηρημένο ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες και το γεγονός ότι αποτελεί γενέτειρα του μεγάλου συνθέτη Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρντ την κάνει παγκοσμίως γνωστή. Μπορείτε πολύ εύκολα να προσεγγίσετε το Σάλτσμπουργκ χρησιμοποιώντας τα πυκνά δρομολόγια των ιντερσίτι αμαξοστοιχιών που επικοινωνούν με πλήθος προορισμών. Εναλλακτικά υπάρχει το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης ενώ για τις αστικές σας μετακινήσεις έχετε τις επιλογές του τρόλεϊ, των αστικών λεωφορείων και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Οργανωμένες εκδρομές για Σάλτσμπουργκ πραγματοποιούνται τόσο από Αθήνα όσο και από την Θεσσαλονίκη. Γίνεται σε συνδιασμό με επισκέψεις στη Bιέννη. Φυσικά πάντα μπορείτε να οργανώσετε το ταξίδι μόνοι σας σε περίπτωση που θέλετε περισσότερη ευελιξία. Βέβαια, το θετικό σχετικά με το να ταξιδέψετε οργανωμένα σε γκρουπ από κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο με ξεναγό είναι πάντα μια καλή επιλογή αφού μπορείτε να πετύχετε καλύτερη τιμή, θα είστε αρκετά οργανωμένοι ώστε να δείτε όσο περισσότερα αξιοθέατα της πόλης, χωρίς να σας απασχολούν οι μετακινήσεις και φυσικά θα πάρετε όσο περισσότερες πληροφορίες για την πόλη και τα αξιοθέατα της. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα πέντε ημερών και πως μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα το χρόνο σας ώστε να επισκεφθείτε τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης.

1η ημέρα: Σάλτσμπουργκ
Αναχώρηση για Σάλτσμπουργκ μέσω Βιέννης. Άφιξη στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για βόλτα και δείπνο.

2η ημέρα: Σάλτσμπουργκ

Σάλτσμπουργκ - Το κάστρο της πόλης
φωτ: Σάλτσμπουργκ - Κάστρο
Ξεκινάει η πανοραμική περιήγηση της πόλης & των περιχώρων. Θα περάσετε από τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ προς τον ποταμό Ζάλτσαχ. Το παλάτι του Μιραμπέλ είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τόπους επίσκεψης στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Ιδρύθηκε το 1606 από τον αρχιεπίσκοπο Wolf Dietrich Raitenau και το αρχιτεκτονικό του ύφος ακολουθεί τη γραμμή του μπαρόκ με επιρροές από γαλλικά και Ιταλικά πρότυπα. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από την ποιότητα και τη φινέτσα των γεωμετρικά διαμορφωμένων κήπων που αντλούν τη θεματολογία τους από την την ελληνική μυθολογία και από διάφορους θρύλους της περιοχής. Στις μέρες μας αποτελεί εξέχοντα χώρο δεξιώσεων και γαμήλιων τελετών, παράλληλα όμως είναι ανοιχτό στις επισκέψεις του κοινού. Μπορείτε λοιπόν να το επισκεφτείτε και να πάρετε μια γεύση από την ζωή της αυστριακής αριστοκρατίας την περίοδο του 15ου αιώνα. Μετά ακολουθεί μία διαδρομή προς τις λίμνες του Σάλτσκαμμεργκουτ που θα σας μείνει αξέχαστη. Αρχικά θα δείτε το κυνηγητικό κάστρο της λίμνης Φούσλ που σήμερα είναι ξενοδοχείο πολυτελείας. Στη συνέχεια θα επισκεφθείτε το παραμυθένιο Σαντ Γκίλγκεν που βρίσκεται στη λίμνη Βόλφγκανγκζεε & τέλος θα πάρετε το δρόμο της επιστροφής μέσω της λίμνης Μόντζεε όπου θα έχετε και χρόνο για καφέ. Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο με κονσέρτο.

3η ημέρα: Σάλτσμπουργκ - Bιέννη
Μετά το πρωινό θα, μεταβαίνετε στο σταθμό του Σάλτσμπουργκ απ’ όπου θα αναχωρήσετε για Βιέννη. Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ακολουθεί μια βόλτα στην πόλη για μία πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας. Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο στις παραδοσιακές βιεννέζικες ταβέρνες του Γκρίντσινγκ που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές.

4η ημέρα: Bιέννη

Βιέννη - Χριστούγεννα αγορά
φωτ: Βιέννη - Χριστούγεννα αγορά
Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσετε την πόλη, που θα ξεκινήσει με τον γύρο της Ρίνγκστράσσε, όπου θα θαυμάσετε τα μοναδικά κτίρια, όπως την Ενωση Φίλων Μουσικής, την Κρατική Οπερα, το Δημαρχείο, τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πρόσοψη αντίγραφο του Παρθενώνα και την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε. Η ξενάγησή θα κλείσει με την επίσκεψη των ανακτόρων Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους κήπους και τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια (προαιρετική η είσοδος στα δωμάτια). Το παλάτι Schönbrunn και οι πανέμορφοι κήποι του, είναι από τα πιο διάσημα πολιτιστικά αξιοθέατα της χώρας από το 1960. Στο παρελθόν ήταν η καλοκαιρινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Η κατασκευή του σημερινού παλατιού ξεκίνησε το 1696 κατά την εποχή του Αυτοκράτορα Λεοπόλδου του πρώτου. Όμως λίγα μέρη του παλατιού έμειναν ανέγγιχτα κατά των επόμενο αιώνα. Το παλάτι έγινε δώρο στην Μαρία Θερέσα, από τον πατέρα της. Μετά την στέψη της, η βασίλισσα πλέον, αποφάσισε να μετατρέψει το ανάκτορο σε θερινό θέρετρο και άλλαξε την αρχιτεκτονική του σε ποιο μοντέρνο ύφος, ενώ έφτιαξε και τους κήπους. Κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα, ο Αυτοκράτορας Franz Josef I, που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο παλάτι, αναδιαμόρφωσε το παλάτι στην σημερινή του μορφή. Οι Γαλλικού στιλ κήποι είναι για πολλούς το ιδανικό μέρος για φωτογραφίες και περιέχει μεταξύ άλλων και έναν λαβύρινθο, το Tiergarten που είναι ο παλιότερος εν ενεργεία ζωολογικός κήπος του κόσμου (1752), έναν βοτανικό κήπο και 32 αγάλματα που αντιπροσωπεύουν θεότητες και αρετές. Αν βρεθείτε καλοκαίρι, μην χάσετε την επίσκεψη στους κήπους. Θέλετε επίσης να επισκεφτείτε και το εντυπωσιακό εσωτερικό που παλατιού. Προσπαθήστε να πάτε νωρίς το πρωί για να αποφύγετε της μεγάλες ουρές. Στη συνέχεια θα περπατήσετε στον πεζόδρομο Κέρντνερστρασσε και θα καταλήξετε στο καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου. Για το βράδυ προτείνουμε ένα κονσέρτο κλασσικής μουσικής ή μία παράσταση στην Κρατική Οπερα (απαιτείται προαγορά εισιτηρίου).

5η ημέρα: Επιστροφή
Ημέρα ελεύθερη. Mεταφορά για αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ελλάδα.