Ταξίδι Οττάβα

Σημαία Καναδάς Καναδάς

Ταξίδεψε την Οτάβα, την πρωτεύουσα του Καναδά και μάθε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη, τα αξιοθέατα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οτάβα - Τα ιστορικά κτίρια της οδού Έλγκιν με θέα τον λόφο του Κοινοβουλίου

Η Οττάβα είναι η διοικητική πρωτεύουσα του Καναδά και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Βρίσκεται στη νότια όχθη του ποταμού Οττάβα, σχεδόν απέναντι από το Μόντρεαλ και πολύ κοντά στο Τορόντο, στο εσωτερικό της ανατολικής ακτής της χώρας.

Η πόλη είναι δίγλωσση και η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων μιλούν και τις δύο γλώσσες άπταιστα. Υπάρχουν άνθρωποι από σχεδόν όλο τον κόσμο που μένουν μόνιμα στην Οττάβα και, εκτός από πρωτεύουσα του Καναδά, είναι η πλέον αναπτυσσόμενη πόλη της βορείου Αμερικής στον τομέα της βιομηχανίας της υψηλής τεχνολογίας.

Η αρχιτεκτονική των κτιρίων χαρακτηρίζεται από λειτουργικά κτίρια, αν και υπάρχουν δείγματα ρομαντικών και γοτθικών κτιρίων, όπως το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Έχει χαρακτηριστεί ως η τρίτη καθαρότερη πόλη στον κόσμο, ενώ το 2011 ψηφίστηκε ως η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς από τους αναγνώστες του μεγαλύτερου περιοδικού του Καναδά, το MoneySense.

Χρήσιμες Πληροφορίες
Πληθυσμός 883,391
Νόμισμα C$ - Καναδικό δολάριο
Οδήγηση Από δεξιά
Έκτακτης Ανάγκης 911

Πως να πάω στην Οττάβα;

Αεροπορικώς

Το αεροδρόμιο της Οττάβα είναι το έκτο μεγαλύτερο σε κίνηση επιβατών και το πέμπτο μεγαλύτερο σε κίνηση αεροσκαφών σε ολόκληρο τον Καναδά.

Άνοιξε το 1927 και λειτουργούσε ως στρατιωτικό αεροδρόμιο, ενώ πλέον είναι μόνο πολιτικό. Η μεγάλη αύξηση στον αριθμό των επιβατών οδήγησε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένας νέος τερματικός σταθμός που χρησιμοποιείται ως βασικός, ενώ ο παλιός χρησιμοποιείται πλέον μόνο σε ώρες αιχμής.

Πραγματοποιούνται πτήσεις σε πόλεις του Καναδά, των Η.Π.Α., του Μεξικό και της Καραϊβικής και σε σημαντικά αεροδρόμια της Ευρώπης.

Ψάχνεις αεροπορικά εισιτήρια;

Συνδύασε low-cost μεταξύ τους και βρές απίστευτες τιμές!

Αναζήτηση

Που να μείνω στην Οττάβα;

Διαμονή

Η Οττάβα δίνει τη δυνατότητα επιλογής στη διαμονή, καθώς προσφέρει νεανικά hostel, πανδοχεία αλλά και ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά hostel στεγάζεται σε παλιά φυλακή και οι πελάτες κοιμούνται ουσιαστικά στα κελιά της φυλακής.

Κατά κύριο λόγο τα ξενοδοχεία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και οι φθηνότερες επιλογές θα βρείτε τόσο στο κέντρο αλλά και κοντά σε στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς εάν είναι στα προάστια.

Ψάχνεις ξενοδοχείο;

Εκπτώσεις μεταξύ 15% και 70% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Προσφορές

Μετακινήσεις στην Οττάβα

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς της Οττάβα το διαχειρίζεται η εταιρεία OC Transpo και έχει δρομολόγια λεωφορείων και τραμ σε όλη την πόλη.

Εισιτήρια διατίθενται σε κεντρικές στάσεις και διαπιστευμένα καταστήματα και δίνεται η δυνατότητα εισιτηρίων πολλαπλών διαδρομών ή ημερήσιων εισιτηρίων απεριόριστων διαδρομών.

Η συγκέντρωση των αξιοθεάτων στο κέντρο είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ενδείκνυται το περπάτημα στην πόλη και υπάρχουν οργανωμένες και προτεινόμενες διαδρομές για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Οττάβα.

Αξιοθέατα στην Οττάβα

 • National Gallery of Canada National Gallery of Canada
 • National War Memorial National War Memorial
 • Rideau Canal Rideau Canal
 • Parliament Hill Parliament Hill
 • Peace Tower Peace Tower
 • Canadian Museum of Nature Canadian Museum of Nature
 • Confederation Square Confederation Square
 • ByWard Market ByWard Market
 • Ottawa Convention Centre Ottawa Convention Centre
 • National Museum of Science and Technology National Museum of Science and Technology
 • University of Ottawa University of Ottawa
 • Currency Museum Currency Museum
 • Notre-Dame Cathedral Basilica Notre-Dame Cathedral Basilica