Αεροδρόμιο Βρυξελλών Νότιου Σαρλερουά

Brussels South Charleroi Airport

Βρείτε πληροφορίες για το αεροδρόμιο Σαρλερουά κοντά στις Βρυξέλλες, εισιτήρια και μέσα μαζικής μεταφοράς για σύνδεση με την πόλη (λεωφορείο, τρένο).

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο Νότιο Σαρλερουά. Φωτογραφία: Fernandopascullo / CC BY 3.0

Το αεροδρόμιο Charleroi βρίσκεται στην περιοχή Gosselies, της πόλης Charleroi, που βρίσκεται 46 χιλιόμετρα νότια από την πόλη των Βρυξελλών.

Ο καινούριος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου κατασκευάστηκε το 2008, και είχε τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 5 εκατομμυρίων επιβατών, όριο που έφτασε και ξεπέρασε το 2010, εξυπηρετώντας 5,2 εκατομμύρια επιβάτες.

Το 2011 ψηφίστηκε ως το δεύτερο καλύτερο αεροδρόμιο πτήσεων low-cost στην Ευρώπη. Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται από πολύ γνωστές σχολές για πιλότους.

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Βρυξελλών Νότιου Σαρλερουά

Αναζήτηση
Σημαία Βέλγιο Βέλγιο
CRL
Κωδικός IATA
08:15
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Βρυξελλών Νότιου Σαρλερουά

Πώς να πάω από το Αεροδρόμιο Σαρλερουά στις Βρυξέλλες;

Μετά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο έχετε τρεις διαφορετικούς τρόπους για τη μεταφορά σας προς το κέντρο των Βρυξελλών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία της εταιρίας flibco, ή ένα από τα 8-θεσια ταξί με κόστος που καλύτερα να προσπαθήσετε να κανονίσετε με τον οδηγό (13-15 ευρώ).

Τα λεωφορεία, καθώς και τα ταξί, κάνουν το δρομολόγιο Σαρλερουά - Bruxelles-Midi (ο νότιος σταθμός τρένων των Βρυξελλών). Τρεις είναι οι μεγάλοι συγκοινωνιακοί σταθμοί των Βρυξελλών, Bruxelles-Midi - Bruxelles-Central - Bruxelles-Nord).

Από τη στιγμή που θα φτάσετε στον Bruxelles-Midi αρχίζει μια πληθώρα επιλογών καθώς μπορείτε να κάνετε "ανταπόκριση" με το μετρό (γραμμές 2 & 6) ή με τα λεωφορεία και το τραμ προς τις Βρυξέλλες ή να πάρετε εισιτήριο και να πάτε κάπου αλλού στο Βέλγιο ή στην Ολλανδία με το τρένο.

Εναλλακτικά κατευθυνθείτε τέρμα αριστερά μετά την έξοδό σας από το αεροδρόμιο και θα βρείτε ένα αυτόματο μηχάνημα που μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για τρένο, ενώ απέναντι βρίσκεται και το λεωφορείο που θα σας μεταφέρει (το εισιτήριο είναι κοινό με αυτό που θα αγοράσετε από το αυτόματο μηχάνημα) στο σταθμό τρένων του Charleroi.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Ryanair από αεροδρόμιο Βρυξελλών Νότιου Σαρλερουά