Αεροδρόμιο Αστυπάλαιας

Βρείτε πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας, τηλέφωνο επικοινωνίας, αεροπορικά εισιτήρια, μέσα μεταφοράς και για τις πτήσεις Sky Express.

Μακρινή αεροφωτογραφία που περιλαμβάνει ολόκληρο το νησί Αστυπάλαια. Φωτογραφία: INDALOMANIA / CC BY-SA 3.0

Το αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας είναι γνωστό και ως αεροδρόμιο "Παναγία" και λειτουργεί από το 1993 εξυπηρετώντας το νησί με προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού όλο το χρόνο προς την Αθήνα, αλλά και σε άλλα κοντινά νησιά όπως τη Ρόδο και τη Κω.

Διαθέτει ένα ενιαίο κτίριο τερματικού σταθμού που φιλοξενεί αφίξεις και αναχωρήσεις. Είναι ένας μικρός τερματικός σταθμός, με περιορισμένες υπηρεσίες, όπως ένα καφέ και ένα μικρό κατάστημα με σουβενίρ. Ωστόσο, η τοποθεσία και το μέγεθος του αεροδρομίου το καθιστούν μια εύκολη και βολική επιλογή για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το νησί των Δωδεκανήσων.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του αεροδρομίου της Αστυπάλαιας είναι η τοποθεσία του και το γύρω τοπίο. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, προσφέροντας εκπληκτική θέα στα γύρω νησιά και τις ακτές. Το ίδιο το νησί είναι επίσης γνωστό για τη φυσική του ομορφιά, με γραφικά χωριουδάκια, αμμώδεις παραλίες και κρυστάλλινα νερά.

Η Αστυπάλαια είναι ένα μικρό νησί και όχι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τουριστικά με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να έχει σχετικά χαμηλό όγκο κίνησης, που μπορεί να προσφέρει μια πιο χαλαρή και χωρίς άγχος ταξιδιωτική εμπειρία. Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται κατά το 2023 μόνο την αεροπορική εταιρία Sky Express και οι πτήσεις περιορίζονται σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, ανάλογα με την εποχή.

Τηλέφωνο:22430 61410

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Αστυπάλαιας

Αναζήτηση
Σημαία Ελλάδα Ελλάδα
location
Αστυπάλαια
JTY
Κωδικός IATA
10:40
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Αστυπάλαιας

Το επιβατικό κοινό μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού με ταξί ή με το λεωφορείο, στάσεις των οποίων υπάρχουν έξω από τον τερματικό σταθμό.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Sky Express από αεροδρόμιο Αστυπάλαιας