Μοιράσου το:


Air Canada

Αεροπορική Air Canada
Κωδικός ΙΑΤΑ: AC
Χώρα: Καναδάς
Έδρα: Toronto Pearson International (YYZ)
Συμμαχία: Star Alliance

Περιγραφή

Η αεροπορική εταιρεία Air Canada είναι ο εθνικός αερομεταφορέας και η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Καναδά. Ιδρύθηκε το 1936 και προσφέρει προγραμματισμένες αλλά και ναυλωμένες πτήσεις για επιβάτες και φορτία σε 178 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, από άποψη προορισμών η Air Canada είναι η ένατη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο. Η εταιρεία, μαζί με τις θυγατρικές της, πραγματοποιούν περισσότερες από 1370 πτήσεις ημερησίως. Είναι ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας αεροπορικών εταιρειών Star Alliance, μία συμμαχία 26 αεροπορικών εταιρειών από όλο τον κόσμο. Η έδρα της εταιρείας είναι στο Μόντρεαλ, ενώ το αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται ως βάση είναι το αεροδρόμιο του Τορόντο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3530418

για κρατήσεις με Air Canada κάντε κλικ εδώ

Στόλος

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 204 αεροσκάφη τύπου Airbus, Boeing και Embraer. Αεροσκάφη Airbus 330, Boeing 767 και Boeing 777 χρησιμοποιούνται για υπερατλαντικές, γενικά, μεγάλων αποστάσεων, πτήσεις, ενώ αεροσκάφη της σειράς Airbus A320, δηλαδή μοντέλα Α319, Α320 και Α321, καθώς και τα Empraer, χρησιμοποιούνται για πτήσεις κοντινών αποστάσεων, προς τις ΗΠΑ και προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας.

Προορισμοί

Η Air Canada εξυπηρετεί 15 προορισμούς εσωτερικού και 81 διεθνείς προορισμούς σε 33 χώρες σε Ασία, Βόρειο και Νότιο Αμερική, Ευρώπη και Ωκεανία. Μαζί με συνεργαζόμενες τοπικές εταιρείες, φτάνει να εξυπηρετεί 178 προορισμούς σε 39 χώρες. Στη χώρα μας η Air Canada πραγματοποιεί πτήσεις εποχιακά στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας. Ως μέλος όμως της Star Alliance, μπορεί να εξυπηρετήσει την Ελλάδα με τη συνεργασία της με εταιρείες όπως η Aegean Airlines και άλλες εταιρείες της συμμαχίας.

Πολιτική αποσκευών

Οι κανονισμοί μεταφοράς αποσκευών της Air Canada είναι οι ακόλουθοι:

Επιτρέπεται μία χειραποσκευή διαστάσεων 23 cm x 40 cm x 55 cm έως 10 κιλά και τσάντα λάπτοπ διαστάσεων 16 cm x 33 cm x 43 cm με ανώτερο όριο τα 10 κιλά επίσης σε όλες τις κατηγορίες εισιτηρίων.

Εισιτήρια / Κρατήσεις

Ταξίδεψτε σε πόλεις του Καναδά κάνοντας κράτηση σε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από το travelsales.gr. Μείνετε ενήμεροι για τα νέα και τις προσφορές της εταιρείας από το travelsales.gr και πετάξτε στο Τορόντο, το Μόντρεαλ και το Βανκούβερ!

Πτήσεις Air Canada

Τακτική πτήση
Εποχική πτήση

Δεν εκτελείτε καμία πτήση από Ελληνικά αεροδρόμια αυτήν την εποχή.