Ταξίδι Αμβέρσα

Κάνε τις διακοπές σου στην Αμβέρσα, την πόλη των διαμαντιών και μάθε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ξενοδοχεία

Η κεντρική πλατεία στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Η Αμβέρσα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου μετά τις Βρυξέλλες.

Το όνομά της προέρχεται από τη φράση "aan de werpe", που αναφέρεται στο σημείο που ο ποταμός βγάζει την άμμο του, αν και υπάρχει ένας άλλος μύθος για την προέλευση του ονόματος που ήθελε ένα γίγαντα να κόβει και να πετά το χέρι (hand werpen) κάθε ανθρώπου που προσπαθούσε να περάσει τον ποταμό.

Για πολλά χρόνια ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ευρώπης στο εμπόριο και είναι γνωστή ως η “πόλη των διαμαντιών” καθώς πάνω από το 70% των διαμαντιών του κόσμου πωλούνται και διακινούνται μέσω της Αμβέρσας.

Πολλά από τα παραδοσιακά, πανέμορφα κτίρια της πόλης καταστράφηκαν από φωτιές ή από τους βομβαρδισμούς του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αν και σώζονται ακόμη αρκετά, όπως ο καθεδρικός Cathedral of Our Lady που χτίστηκε το 1351.

Πρέπει να δοκιμάσετε fritkoten, τα παραδοσιακά τηγανητά βελγικά φαγητά για τα οποία οι ντόπιοι είναι περήφανοι, καθώς και smos, ένα ψωμί με διάφορες γεμίσεις και το όνομα αναφέρεται στο ότι προσπαθώντας να το φάτε δημιουργείται ακαταστασία (mess στα αγγλικά).

Υπάρχουν παμπ με τοπική μπίρα παντού στην πόλη, καθώς η Αμβέρσα είναι η πόλη με τις περισσότερες παμπ ανά άτομο στον κόσμο!

Σημαία Βέλγιο Βέλγιο
Ευρώ
+32
Τηλ. κωδικός
112
Τηλ. έκτακτης ανάγκης

Πως να πάω στην Αμβέρσα;

plane Αεροπορικώς

Από το αεροδρόμιο της Αμβέρσα πραγματοποιούνται πτήσεις προς το Λονδίνο και το Μάντσεστερ. Υπάρχει λεωφορείο και τρένο που πηγαίνει στις Βρυξέλλες κάθε μία ώρα, από όπου πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς όλες τις σημαντικές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αεροδρόμιο Αμβέρσας
Ψάχνεις αεροπορικά εισιτήρια;

Συνδύασε low-cost μεταξύ τους και βρές απίστευτες τιμές!

Αναζήτηση

Που να μείνω στην Αμβέρσα;

hotel Διαμονή

Υπάρχουν όλοι οι τύποι διαμονής στην πόλη, από μικρά, οικογενειακά ξενοδοχεία μέχρι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης ή δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Ψάχνεις ξενοδοχείο;

Εκπτώσεις μεταξύ 15% και 70% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Αναζήτηση

Μετακινήσεις στην Αμβέρσα

bus Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης αποτελείται από τραμ, λεωφορεία και υπόγειο τραμ που καλύπτουν το σύνολο της πόλης.

Διατίθενται εισιτήρια απλών ή πολλαπλών διαδρομών σε καταστήματα με το σήμα της εταιρείας, αλλά μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο και από τον οδηγό του λεωφορείο, αν και είναι κατά πολύ ακριβότερο.

Για τα ακριβή δρομολόγια, διαδρομές και τιμές εισιτηρίων μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας De Lijn.

Αξιοθέατα στην Αμβέρσα

Μοιράσου με φίλους