Ταξίδι Αμβούργο

Γνώρισε το Αμβούργο στη Γερμανία και μάθε χρήσιμες πληροφορίες για το αεροδρόμιο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ξενοδοχεία της πόλης.

Ένα κανάλι με κτήρια στο κέντρο του Αμβούργου.

Το Αμβούργο είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Γερμανίας, η δεύτερη μεγαλύτερη από άποψη πληθυσμού και το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης μετά αυτό του Ρότερνταμ.

Το επίσημο όνομα της πόλης "Ελεύθερη και Χανσεατική Πόλη του Αμβούργου" παραπέμπει στην ιστορία της, ως μέλος της μεσαιωνικής Χανσεατικής Συμμαχίας, ελεύθερης πόλης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Μεγάλο μέρος του Αμβούργου καταστράφηκε από βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ανοικοδομήθηκε με το τέλος του. Το κτίριο του Δημαρχείου και η εκκλησία του Αγ. Νικολάου είναι κτίρια που διασώθηκαν και αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης.

Είναι χτισμένη επάνω στον ποταμό Elbe, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να είναι η πρώτη πόλη σε κανάλια και γέφυρες σε όλο τον κόσμο, μάλιστα περισσότερες γέφυρες απ’όσες έχουν η Βενετία, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ μαζί!

Πολλά φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα στην πόλη, ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά πιάτα, όπως το "Birnen, Bohnen und Speck", φασολάκια με αχλάδι και μπέικον καθώς και "Pannfisch", τηγανητό ψάρι.

Σημαία Γερμανία Γερμανία
Ευρώ
+49
Τηλ. κωδικός
112
Τηλ. έκτακτης ανάγκης

Πως να πάω στο Αμβούργο;

plane Αεροπορικώς

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου είναι το πέμπτο μεγαλύτερο της χώρας και εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 13,5 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Διαθέτει δύο τερματικούς σταθμούς που ενώνονται με την Πλατεία του αεροδρομίου. Η γραμμή S1 του τρένου ενώνει το αεροδρόμιο με την πόλη, πραγματοποιείται δρομολόγιο κάθε 10 λεπτά και η διαδρομή διαρκεί 25 λεπτά.

Αεροδρόμιο Αμβούργου Αεροδρόμιο Αμβούργου - Λύμπεκ
Ψάχνεις αεροπορικά εισιτήρια;

Συνδύασε low-cost μεταξύ τους και βρές απίστευτες τιμές!

Αναζήτηση

Που να μείνω στο Αμβούργο;

hotel Διαμονή

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες διαμονής στην πόλη, από φθηνά νεανικά hostel και μικρά ξενοδοχεία μέχρι πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η μεγάλη πλειοψηφία τους βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ υπάρχουν και ορισμένα στο αεροδρόμιο και κοντά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Αμβούργου.

Λίγο πιο έξω από την πόλη θα βρείτε και τρία κάμπινγκ.

Ψάχνεις ξενοδοχείο;

Εκπτώσεις μεταξύ 15% και 70% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Αναζήτηση

Μετακινήσεις στο Αμβούργο

bus Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς του Αμβούργου είναι πολύ οργανωμένο, με τρένο, έξι γραμμές S-Bahn (υπέργειο) και τέσσερις γραμμές U-Bahn (υπόγειο), λεωφορεία και έξι γραμμές πλοίων φέρι στο λιμάνι και τον ποταμό Elbe.

Διατίθενται απλά, ημερήσια και ομαδικά εισιτήρια από εκδοτικά μηχανήματα στους σταθμούς τρένων αλλά και από τον οδηγό του λεωφορείου.

Υπάρχουν γραμμές λεωφορείων που λειτουργούν όλο το 24ωρο γεγονός που κάνει τις μετακινήσεις στην πόλη πολύ εύκολες.

Ενοικίαση Αυτοκινήτου

Γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων στο Αμβούργο μπορείτε να βρείτε στο κέντρο της πόλης, το αεροδρόμιο, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε περιοχές περιφερειακά του κέντρου.

Η οδήγηση στο κέντρο είναι εύκολη, καθώς η πόλη είναι πολύ καλά σηματοδοτημένη. Παράλληλα με το δρόμο υπάρχει ποδηλατόδρομος και πρέπει να θυμάστε ότι οι ποδηλάτες και οι πεζοί έχουν πάντοτε προτεραιότητα.

Υπάρχουν πολλοί οργανωμένοι χώροι στάθμευσης, ενώ η στάθμευση στο δρόμο ελέγχεται με παρκόμετρα και είναι δωρεάν από τις 8 το βράδυ έως τις 9 το πρωί.

Αξιοθέατα στο Αμβούργο

 • Φωτογραφία: Προβλήτα Αγίου Παύλου

  Προβλήτα Αγίου Παύλου

  St. Pauli Landungsbrücken

 • Φωτογραφία: Περιοχή Αποθηκών

  Περιοχή Αποθηκών

  Speicherstadt

 • Φωτογραφία: Εξωτερική Τεχνητή Λίμνη «Ούλστερ»

  Εξωτερική Τεχνητή Λίμνη «Ούλστερ»

  Außenalster

 • Φωτογραφία: Πινακοθήκη «Μπουτσέριους Κούνστ Φόρουμ»

  Πινακοθήκη «Μπουτσέριους Κούνστ Φόρουμ»

  Bucerius Kunst Forum

 • Φωτογραφία: Θέατρο του Αμβούργου

  Θέατρο του Αμβούργου

  Deutsches Schauspielhaus

 • Φωτογραφία: Πόλη του Λιμανιού

  Πόλη του Λιμανιού

  HafenCity Hamburg

 • Φωτογραφία: Στάδιο του Αμβούργου

  Στάδιο του Αμβούργου

  HSH Nordbank Arena

Μοιράσου με φίλους