Ταξίδι Ιερουσαλήμ

Βρες πληροφορίες για τα μνημεία της Ιερουσαλήμ, την πόλη των Αγίων Τόπων και την Ιερουσαλήμ του σήμερα και ταξίδεψε σε έναν ενδιαφέροντα προορισμό αντιθέσεων!

Πανόραμα μέρους της Ιερουσαλήμ, διακρίνεται ο Θόλος του Βράχου και μέρος του Τείχους της πόλης.

Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και θεωρείται μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με ιστορία 6.000 ετών.

Κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της καταστράφηκε δύο φορές, πολιορκήθηκε 23, δέχτηκε περισσότερες από 52 επιθέσεις και έπεσε στα χέρια πολλών φυλών με διαφορετικό θρήσκευμα και πολιτισμό.

Θεωρείται ιερή πόλη για τρεις θρησκείες. Είναι η ιερότερη πόλη για τους Εβραίους, η πόλη που μαρτύρησε ο Υιός του Θεού για τους Χριστιανούς και η τρίτη πιο ιερή πόλη για τους Μουσουλμάνους.

Συνδυάζει τον πρώτο με τον εικοστό πρώτο αιώνα, καθώς η παλιά πόλη, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με το Ναό του Πανάγιου τάφου, το Τείχος των Δακρύων και το Τέμενος του Αλ Ακσά περιβάλλεται από τη νέα πόλη, με γυαλιστερούς ουρανοξύστες με γραφεία και πολυόροφες πολυκατοικίες, μετατρέποντας την Ιερουσαλήμ σε ένα προορισμό που πρέπει κανείς να δει για να πιστέψει.

Σημαία Ισραήλ Ισραήλ
Νέο ισραηλινό σεκέλ
+972
Τηλ. κωδικός
100
Τηλ. έκτακτης ανάγκης

Πως να πάω στην Ιερουσαλήμ;

plane Αεροπορικώς

Παρ’ ότι το επίσημο αεροδρόμιο της πόλης είναι το Atarot, η Ιερουσαλήμ εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο Ben Gurion, που βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Τελ Αβίβ και θεωρείται ως το καλύτερο αεροδρόμιο στη Μέση Ανατολή.

Από Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται καθημερινά απευθείας πτήσεις ή μέσω ενδιάμεσων σταθμών και από Ηράκλειο, Χανιά, Κω, Ρόδο και Κέρκυρα εποχιακά.

Που να μείνω στην Ιερουσαλήμ;

hotel Διαμονή

Στην Ιερουσαλήμ μπορεί κανείς να βρει κάθε τύπο καταλύματος, σε κάθε σημείο της πόλης. Στην παλιά πόλη βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική που ωστόσο είναι αρκετά ακριβά, ενώ πιο οικονομικά καταλύματα θα βρείτε στη δυτική πλευρά της πόλης.

Ψάχνεις ξενοδοχείο;

Εκπτώσεις μεταξύ 15% και 70% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Αναζήτηση

Μετακινήσεις στην Ιερουσαλήμ

bus Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η Ιερουσαλήμ διαθέτει ένα σχετικά περίπλοκο σύστημα μεταφορών,καθώς είναι ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης.

Βασικό μέσο μεταφοράς στην πόλη είναι το λεωφορείο και εισιτήρια για αυτό προμηθεύεστε εντός του, ενώ υπάρχει και ένα συγκεκριμένο λεωφορείο (γραμμή 99) που απευθύνεται στους επισκέπτες της πόλης και κάνει μία διαδρομή γύρω από όλα τα σημαντικά αξιοθέατα.

Τον Αύγουστο του 2011 εγκαινιάστηκε σιδηροδρομική γραμμή (Light Rail) που συνδέει τη βορειοανατολική με τη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης.

Αξιοθέατα στην Ιερουσαλήμ

 • Φωτογραφία: Ναός του Πανάγιου Τάφου

  Ναός του Πανάγιου Τάφου

  Temple of the Holy Sepulchre

 • Φωτογραφία: Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

  Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

  Jerusalem Old City

 • Φωτογραφία: Θόλος του Bράχου

  Θόλος του Bράχου

  Dome of the Rock

 • Φωτογραφία: Πύργος του Δαβίδ

  Πύργος του Δαβίδ

  Tower of David

 • Φωτογραφία: Τείχος των Δακρύων

  Τείχος των Δακρύων

  Wailing Wall

 • Φωτογραφία: Τέμενος του Αλ Ακσά

  Τέμενος του Αλ Ακσά

  Al-Aqsa Mosque

 • Φωτογραφία: Πλατεία Σαφρά

  Πλατεία Σαφρά

  Safra Square

 • Φωτογραφία: Κατασκευή των Κλιμακωτών Λίθων

  Κατασκευή των Κλιμακωτών Λίθων

  Stepped Stone Structure

Μοιράσου με φίλους