Ταξίδι Στοκχόλμη

Βρες πληροφορίες για τη Στοκχόλμη, την πρωτεύουσα της Σουηδίας και επισκέψου τα μοναδικά της αξιοθέατα, τα πολλά πάρκα και τα πανέμορφά της κτίρια!

Η Γκάμλα Σταν (Παλιά Πόλη) της Στοκχόλμης.

Η Στοκχόλμη είναι η πρωτεύουσα της Σουηδίας και η μεγαλύτερη πόλη της. Χτίστηκε το 1250, για να προστατευθεί η ενδοχώρα από επιθέσεις που γινόταν μέσω θάλασσας και η ανάπτυξή της ήταν ραγδαία οπότε σύντομα έγινε η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής.

Στην περίπτωση που την επισκεφτείτε σίγουρα θα μείνετε εντυπωσιασμένοι από την φυσική της ομορφιά, την αρχιτεκτονική των κτιρίων, τα πολλά πάρκα και την αφθονία του νερού που την περιβάλλει, γεγονός που έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να τη χαρακτηρίσουν ως τη Βενετία του βορρά.

Ο καιρός της διαφέρει από εποχή σε εποχή, οπότε αν την επισκεφθείτε χειμώνα να περιμένετε χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνι και μόνο 6 ώρες μέρα, ενώ στην καρδιά του καλοκαιριού οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 27 βαθμούς και την ημέρα να διαρκεί 18 ώρες!

Σημαία Σουηδία Σουηδία
kr
Κορόνα Σουηδίας
+46
Τηλ. κωδικός
112
Τηλ. έκτακτης ανάγκης

Πως να πάω στη Στοκχόλμη;

plane Αεροπορικώς

Το κεντρικό αεροδρόμιο της Στοκχόλμης είναι το διεθνές αεροδρόμιο Arlanda, που βρίσκεται 37 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης και είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Καθημερινά πραγματοποιούνται πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη απευθείας ή μέσω ενδιάμεσων σταθμών, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις από διάφορα αεροδρόμια της νησιωτικής Ελλάδας.

Αεροδρόμιο Στοκχόλμης Αρλάντα Αεροδρόμιο Στοκχόλμης Σκάβστα Αεροδρόμιο Στοκχόλμη - Μπρόμα Αεροδρόμιο Στοκχόλμης Βεστερουάς
Ψάχνεις αεροπορικά εισιτήρια;

Συνδύασε low-cost μεταξύ τους και βρές απίστευτες τιμές!

Αναζήτηση

Που να μείνω στη Στοκχόλμη;

hotel Διαμονή

Στη Στοκχόλμη θα βρείτε περισσότερα από 150 καταλύματα, όλων των κατηγοριών, σε κάθε περιοχή της πόλης.

Οι τιμές επηρεάζονται από την εποχή και την πληρότητα του εκάστοτε ξενοδοχείου και είναι σαφώς πιο υψηλές από αυτές που επικρατούν στη χώρα μας, αν και ανταποκρίνονται πλήρως στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Μία έρευνα στο διαδίκτυο και η κράτηση δωματίου αρκετό καιρό πριν την άφιξή σας μπορεί να συμβάλλει στην εξασφάλιση μίας καλύτερης τιμής.

Ψάχνεις ξενοδοχείο;

Εκπτώσεις μεταξύ 15% και 70% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Αναζήτηση

Μετακινήσεις στη Στοκχόλμη

bus Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η Στοκχόλμη διαθέτει ένα πολύ οργανωμένο δίκτυο μεταφορών που περιλαμβάνει αστικά λεωφορεία, τραμ και ένα εκτεταμένο δίκτυο μετρό που περιλαμβάνει 100 σταθμούς και καλύπτει ολόκληρη την πόλη.

Υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ενιαίου εισιτηρίου που καλύπτει όλα τα μεταφορικά μέσα.

Ενοικίαση Αυτοκινήτου

Γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτου μπορείτε να βρείτε στο κέντρο της Στοκχόλμης, στο αεροδρόμιο της πόλης αλλά και σε περιοχές σε συνοικίες ή πιο έξω από την πόλη.

Η οδήγηση είναι πολύ εύκολη στη Στοκχόλμη με μόνο πρόβλημα το γεγονός ότι οι πινακίδες είναι στα σουηδικά, επομένως είναι καλό να έχετε μαζί σας ένα χάρτη ή ένα σύστημα GPS εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γλώσσα.

Όλοι οι επιβάτες πρέπει να φορούν ζώνες ασφαλείας και τα φώτα του αυτοκινήτου πρέπει να είναι αναμμένα όλη την ημέρα.

Τα οχήματα που μπαίνουν στο κέντρο της πόλης πληρώνουν ένα ποσό σε μορφή διοδίου τις καθημερινές από τις 06:30 το πρωί έως τις 18:29 το απόγευμα.

Υπάρχουν οργανωμένοι χώροι στάθμευσης σε όλη την πόλη και η στάθμευση στο δρόμο ελέγχεται από παρκόμετρα.

Αξιοθέατα στη Στοκχόλμη

 • Φωτογραφία: Κοινοβούλιο Σουηδίας

  Κοινοβούλιο Σουηδίας

  Riksdagshuset

 • Φωτογραφία: Βασιλικό Παλάτι Στοκχόλμης

  Βασιλικό Παλάτι Στοκχόλμης

  Stockholms Slott

  ticket Εισιτήρια
 • Φωτογραφία: Μεγάλη Πλατεία

  Μεγάλη Πλατεία

  Stortorget

 • Φωτογραφία: Βασιλικό Δραματικό Θέατρο

  Βασιλικό Δραματικό Θέατρο

  Kungliga Dramatiska Teatern

 • Φωτογραφία: Πάρκο Ψυχαγωγίας

  Πάρκο Ψυχαγωγίας

  Djurgården

 • Φωτογραφία: Κτίριο Χρηματιστηρίου

  Κτίριο Χρηματιστηρίου

  Börshuset

 • Φωτογραφία: Μουσείο Σουηδικού Πολεμικού Πλοίου

  Μουσείο Σουηδικού Πολεμικού Πλοίου

  Vasamuseet

  ticket Εισιτήρια
Μοιράσου με φίλους