Ταξίδι Στουτγκάρδη

Κάνε τις διακοπές σου στη Στουτγκάρδη και το Μέλανα Δρυμό και μάθε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ξενοδοχεία της πόλης.

Το παλάτι της Στουτγάρδης, ένα από τα ποιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.

Η Στουτγκάρδη είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας και η πρωτεύουσα της περιοχής Baden-Württemberg, στο νότιο τμήμα της χώρας, κοντά στο Μέλανα Δρυμό.

Εκτείνεται σε λόφους, πάρκα και κοιλάδες, πολλές από τις οποίες έχουν αμπέλια, καθώς η περιοχή της Στουτγκάρδη είναι γνωστή για το κρασί της από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Το κέντρο της καταστράφηκε από βομβαρδισμούς κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά πολλά από τα παραδοσιακά κτίρια ανακατασκευάστηκαν ξαναδίνοντας στην πόλη την παλιά της ομορφιά.

Οι κάτοικοι είναι φιλικοί και, αν και αρκετοί δε μιλούν αγγλικά, είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όσο μπορούν.

Είναι μία μεγάλη πόλη με ατμόσφαιρα μικρής πόλης, με πολλά μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ, καθώς επίσης πάρκα και πεδιάδες για όσους αγαπούν τη φύση.

Σημαία Γερμανία Γερμανία
Ευρώ
+49
Τηλ. κωδικός
112
Τηλ. έκτακτης ανάγκης

Πως να πάω στη Στουτγκάρδη;

plane Αεροπορικώς

Το Διεθνές αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και πραγματοποιούνται πτήσεις προς όλα τα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης και της βόρειας Αμερικής.

Ψάχνεις αεροπορικά εισιτήρια;

Συνδύασε low-cost μεταξύ τους και βρές απίστευτες τιμές!

Αναζήτηση

Που να μείνω στη Στουτγκάρδη;

hotel Διαμονή

Τα ξενοδοχεία είναι διασκορπισμένα σε όλη την πόλη, με τη μεγάλη πλειοψηφία να συναντάται στο κέντρο της πόλης και το αεροδρόμιο. Υπάρχουν και hostel στο σιδηροδρομικό σταθμό και το κέντρο.
Ψάχνεις ξενοδοχείο;

Εκπτώσεις μεταξύ 15% και 70% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Αναζήτηση

Μετακινήσεις στη Στουτγκάρδη

bus Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελείται από τρένο, τραμ και λεωφορεία.

Εκτός από τα κανονικά εισιτήρια υπάρχει και το εκπτωτικό εισιτήριο τριών ημερών που μπορείτε να προμηθευτείτε από το αεροδρόμιο, το ξενοδοχεία ή το γραφείο τουριστικών πληροφοριών, αλλά στην περίπτωση του γραφείου πρέπει να έχετε μαζί σας και τον κωδικό κράτησης του ξενοδοχείου έτσι ώστε να αποδείξετε ότι είστε τουρίστας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα δρομολόγια τροποποιούνται και γίνονται πολύ πιο αραιά, ενώ από 1 έως 5 το βράδυ κανένα μέσο μεταφοράς δεν φτάνει ως το αεροδρόμιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια και τις ακριβείς ώρες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Ενοικίαση Αυτοκινήτου

Γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων στη Στουτγκάρδη θα βρείτε στο κέντρο της πόλης, το αεροδρόμιο, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και πολλές τοποθεσίες περιφερειακά της πόλης.

Η οδήγηση στο κέντρο της Στουτγκάρδης είναι εύκολη, αλλά πρέπει να θυμάστε πάντα ότι οι πεζοί έχουν την απόλυτη προτεραιότητα.

Όταν οδηγείτε σε αυτοκινητόδρομο μείνετε πάντα στη δεξιά λωρίδα και χρησιμοποιήστε την αριστερή μόνο για να προσπεράσετε.

Υπάρχουν πολλοί οργανωμένοι χώροι στάθμευσης στο κέντρο, οι περισσότεροι από αυτούς υπόγειοι, ενώ για πιο οικονομική επιλογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα park-and-ride, όπου αφήνετε το αυτοκίνητο σε πάρκινγκ εκτός του κέντρου, που είναι φθηνότερο, και με το εισιτήριο του πάρκινγκ χρησιμοποιείτε δωρεάν μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αξιοθέατα στη Στουτγκάρδη

 • Φωτογραφία: Παλάτι της Ηρεμίας

  Παλάτι της Ηρεμίας

  Castle Solitude

 • Φωτογραφία: Πλατεία του Κάστρου

  Πλατεία του Κάστρου

  Schlossplatz

 • Φωτογραφία: Πάρκο Βιλέλμα

  Πάρκο Βιλέλμα

  Wilhelma

 • Φωτογραφία: Νέο Παλάτι της Στουτγκάρδης

  Νέο Παλάτι της Στουτγκάρδης

  Neues Schloss

 • Φωτογραφία: Ακαδημαϊκή Εκκλησία

  Ακαδημαϊκή Εκκλησία

  Stiftskirche

 • Φωτογραφία: Παλιό Κάστρο της Στουτγκάρδης

  Παλιό Κάστρο της Στουτγκάρδης

  Altes Schloss

 • Φωτογραφία: Μουσείο της Πόρσε

  Μουσείο της Πόρσε

  Porsche Museum

Μοιράσου με φίλους