Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»

Βρείτε πληροφορίες για το αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, εγκαταστάσεις, εισιτήρια, πτήσεις, καθώς και μέσα μαζικής μεταφοράς και σύνδεσης με την πόλη.

Η είσοδος του Αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης. Φωτογραφία: Vangelisg4 / CC BY-SA 4.0

Το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται 7 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Αλεξανδρούπολης και του λιμανιού της. Είναι ένα μικρό κρατικό αεροδρόμιο που άνοιξε το 1944 ενώ οι παρούσες κτιριακές εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν το 1975. Ονομάζεται "Δημόκριτος", όνομα που δόθηκε προς τιμή του αρχαίου ατομικού φιλοσόφου που έζησε στα Άβδηρα, ένα χωριό 100 χιλιόμετρα δυτικά της Αλεξανδρούπολης.

Καθώς είναι ένα μικρό και με χαμηλή κίνηση αεροδρόμιο, δεν προφέρονται αρκετές υπηρεσίες προς τους επιβάτες. Υπάρχει ένα duty free καθώς και υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου αλλά όχι κάτι παραπάνω. Ποιο συγκεκριμένα δεν προφέρονται υπηρεσίες εστίασης όπως φαγητό ή καφές, ούτε διαθέτει εκδοτήρια εισιτήριων, ATM και άλλες παροχές που συνηθίζονται σε μεγαλύτερα και ποιο οργανωμένα αεροδρόμια. Επίσης δεν λείπουν τα προβλήματα όταν υπάρχει κακοκαιρία.

Το αεροδρόμιο συνδέετε με το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος καθώς και με το νησί της Κρήτης. Στο παρελθών εκτελούνταν πτήσεις και προς το εξωτερικό αλλά κατά το 2023 υπάρχουν μόνο πτήσεις εσωτερικού.

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»

Αναζήτηση
Σημαία Ελλάδα Ελλάδα
AXD
Κωδικός IATA
09:04
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»

Το αεροδρόμιο συνδέεται με την πόλη με λεωφορείο και ταξί, με τη στάση να βρίσκεται έξω από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.

Υπάρχει, επίσης δρομολόγιο για την Ορεστιάδα κάθε μία ώρα.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Aegean Airlines από αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»

Πτήσεις Sky Express από αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»