Aegean Airlines

Βρείτε πληροφορίες και φθηνά εισιτήρια για την Aegean Airlines, πτήσεις για εσωτερικό και εξωτερικό, πολιτική αποσκευών, καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Ένα καινούργιο Airbus A320neo της Aegean Airlines. Φωτογραφία: Colin Cooke Photo / CC BY-SA 2.0

Ιδρύθηκε το 1992 για να αποτελέσει την πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα. Έκτοτε, αποτελεί μία διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρία που έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, αλλά και βραβεύσεις, με αποκορύφωμα το 2008 που κέρδισε τον τίτλο "Αεροπορική Εταιρία της Χρονιάς" από την ERA (European Regions Airline Association).

Τηλέφωνο επικοινωνίας
από σταθερό τηλέφωνο: 801 11 20000
από κινητό/εξωτερικό: +30 210 6261000

Το 2012 η Aegean απέκτησε την Olympic Air για να γίνει έτσι ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας μας ενώ πρόσφατα απέκτησε και την πλειοψηφία μιας μικρής Ρουμάνικης αεροπορικής, της Animawings.

Η Aegean Airlines είναι μέλος της αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance ενώ διαθέτει βάσεις στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και δευτερεύοντες βάσεις σε Χανιά, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Λάρνακα και Ρόδο.

Ο στόλος της εταιρίας αποτελείτε από 31 Airbus A320 χωρητικότητας 174 ατόμων, 10 Airbus A321 χωρητικότητας 206 ατόμων και 10 από τα υπερσύγχρονα Airbus A320/321 neo χωρητικότητας 180 και 220 ατόμων αντίστοιχα.

Τέλος, στα πλαίσια της ανάπτυξης του δικτύου της αλλά και του εκσυγχρονισμού του στόλου της, η Aegean έχει αναγγείλει την απόκτηση ακόμη 39 αεροσκαφών που θα παραδοθούν σταδιακά έως το 2026.

Εισιτήρια Aegean Airlines

Κάνε κράτηση αεροπορικά εισιτήρια της Aegean Airlines.

Αναζήτηση
Σημαία Ελλάδα Ελλάδα
Λογότυπο Aegean Airlines Λογότυπο
A3
Κωδικός IATA
ATH
Κεντρικό Hub

ticket Αεροπορικά Εισιτήρια Aegean Airlines

Για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean έχετε μερικές επιλογές.

Κράτηση μέσω της ιστοσελίδας της Aegean Airlines

Η απευθείας κράτηση στη διεύθυνση aegeanair.com είναι η πιο απλή επιλογή. Εκεί μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες πτήσεις και τους ναύλους, να επιλέξετε τις θέσεις σας και να προσθέσετε τυχόν πρόσθετες υπηρεσίες, όπως αποσκευές ή ταξιδιωτική ασφάλιση. Μπορείτε επίσης άμεσα να διαχειρίζεστε την κράτησή σας και να κάνετε αλλαγές. Το μόνο αρνητικό της απευθείας κράτησης είναι ότι ενδέχεται να μην βρείτε τον απόλυτα φθηνότερο ναύλο, καθώς μπορεί να υπάρχουν καλύτερες τιμές σε άλλους ιστότοπους με διαφορετικές ανταγωνιστικές εταιρίες.

Κράτηση μέσω μιας ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών

Αν ψάχνετε για τον απόλυτα φθηνότερο ναύλο, η χρήση ενός ιστότοπου σύγκρισης τιμών όπως το kiwi.com μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Αυτοί οι ιστότοποι αναζητούν πολλές αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς παρόχους για να βρουν τις καλύτερες προσφορές, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα στις πτήσεις σας.

Κράτηση μέσω τηλεφώνου στην Aegean

Εάν προτιμάτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας μέσω τηλεφώνου, μπορείτε να καλέσετε απευθείας την Aegean Airlines στα τηλέφωνα που μπορείτε να βρείτε παραπάνω. Το τηλέφωνο είναι μια εύκολη επιλογή αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχει έξτρα χρέωση ανάλογα με τον προορισμό. Επίσης είναι σχετικά άβολο να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε τα στοιχεία σας (όπως το όνομα σας με λατινικούς χαρακτήρες, το email σας κ.λ.π.) μέσω του τηλεφώνου.

Κράτηση σε παραδοσιακό τουριστικό γραφείο στην γειτονία (ή με τηλέφωνο)

Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος ο οποίος φυσικά και λειτουργεί ακόμα. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον τουριστικό πράκτορα της γειτονίας σας ο οποίος σίγουρα και θα εκδίδει εισιτήρια της Aegean. Στα αρνητικά αυτής της επιλογής είναι ότι θα πρέπει να βρείτε χρόνο στις ώρες λειτουργίας της αγοράς και επίσης θα υπάρχει έξτρα χρέωση.

Αποσκευές Aegean Airlines

Η Aegean Airlines, ακολουθώντας την πολιτική αποσκευών μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού, έχει διαμορφώσει τα επιτρεπόμενα όρια στις αποσκευές της ως εξής:

Light

  • Παραδοτέα αποσκευή: Καμία.
  • Χειραποσκευές (στην καμπίνα): 1 τεμάχιο έως 8 κιλά (kg) και διαστάσεις 56cm X 45cm X 25cm ή 1 προσωπικό αντικείμενο (τσάντα γυναικεία, ανδρική, ώμου), το οποίο τοποθετείται κάτω από το κάθισμα.

Flex

  • Παραδοτέα αποσκευή: Καμία.
  • Χειραποσκευές (στην καμπίνα): 2 τεμάχια, το πρώτο χειραποσκευή έως 8 κιλά (kg) και διαστάσεις 56cm X 45cm X 25cm και ένα προσωπικό αντικείμενο (τσάντα γυναικεία, ανδρική, ώμου), το οποίο τοποθετείται κάτω από το κάθισμα.

ComfortFlex

  • Παραδοτέα αποσκευή: 1 τμχ έως 23 κιλά.
  • Χειραποσκευές (στην καμπίνα): 2 τεμάχια, το πρώτο χειραποσκευή έως 8 κιλά (kg) και διαστάσεις 56cm X 45cm X 25cm και το δεύτερο ένα προσωπικό αντικείμενο (τσάντα γυναικεία, ανδρική, ώμου), το οποίο τοποθετείται κάτω από το κάθισμα.

Κάθε βρέφος (0-2 ετών) δικαιούται την τσάντα του και πτυσσόμενο παιδικό καροτσάκι.

trophy Πρόγραμμα Επιβράβευσης Aegean Airlines

Το πρόγραμμα επιβράβευσης της Aegean, καθώς και της Olympic Air, ονομάζετε Miles+Bonus. Οι βαθμίδες είναι τρεις: η Μπλε (Blue), η Ασημένια (Silver) και η χρυσή βαθμίδα (Gold).

Τα μίλια που έχετε συλλέξει μπορείτε να τα εξαργυρώσετε σε πτήσεις, αναβαθμίσεις υπηρεσιών όπως κράτηση ποιο άνετης θέσης ή στους πάνω από 200 συνεργάτες που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, πολυκαταστήματα και άλλους.

plane Πτήσεις Aegean Airlines

Η Aegean Airlines πραγματοποιεί πτήσεις σε συνολικά 144 προορισμούς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη χώρα μας πραγματοποιούνται δρομολόγια στα αεροδρόμια των παρακάτω προορισμών:

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Μύκονο, Μυτιλήνη, Κω, Ιωάννινα, Καλαμάτα Σαντορίνη και Αλεξανδρούπολη.

Στο εξωτερικό η εταιρία πραγματοποιεί πτήσεις σε 44 χώρες, μεταξύ άλλων σε: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και πολλές σκανδιναβικές χώρες καθώς και στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Ρόδου Διαγόρας

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας»

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Κως «Ιπποκράτης»

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης»

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Σαντορίνης

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Μυκόνου

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος»

Πτήσεις Aegean Airlines από Αεροδρόμιο Καλαμάτας