Αεροδρόμιο Άμστερνταμ Σχίπχολ

Amsterdam Schiphol Airport

Βρείτε πληροφορίες για το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, πτήσεις και μέσα μαζικής μεταφοράς για σύνδεση με το κέντρο του Άμστερνταμ και την Ολλανδία (λεωφορείο, τρένο).

Εσωτερικό της αίθουσας check-in στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ. Φωτογραφία: Vmzp85 / CC BY-SA 4.0

Το αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ είναι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Άμστερνταμ καθώς και πολλές άλλες σημαντικές πόλεις της Ολλανδίας. Βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης του Άμστερνταμ και είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, μετά το Χίθροου του Λονδίνου και το Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ.

Το αεροδρόμιο είναι καλοσχεδιασμένο και διαθέτει έναν ενιαίο τερματικό σταθμό επιβατών που χωρίζεται σε τρεις αίθουσες αναχωρήσεων. Ο τερματικός σταθμός διαθέτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και ανέσεων για τους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών καταστημάτων, εστιατορίων και, καφέ, καταστήματα αφορολογήτων ειδών καθώς και VIP σαλόνια.

Ένα χαρακτηριστικό του αεροδρομίου Σχίπχολ του Άμστερνταμ είναι η δέσμευσή του για βιωσιμότητα, με πρωτοβουλίες όπως η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η εφαρμογή προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων και η προώθηση βιώσιμων επιλογών μεταφοράς.

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Άμστερνταμ Σχίπχολ

Αναζήτηση
Σημαία Ολλανδία Ολλανδία
AMS
Κωδικός IATA
22:58
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Άμστερνταμ Σχίπχολ

Με τρένο

Το τρένο είναι ο ποιο άνετος τρόπος μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο. Ο σταθμός των τρένων βρίσκεται κάτω από το αεροδρόμιο και το συνδέει με όλες τις πόλεις της Ολλανδίας. Υπάρχουν διαδρομές όλο το 24ωρο ενώ εισιτήρια διατίθενται από ειδικά μηχανήματα και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής απλού τρένου ή express. Η απόσταση με τρένο Express από το αεροδρόμιο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ είναι μόλις 13 λεπτά.

Με λεωφορείο

Σε πολλές περιπτώσεις είναι ποιο βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα λεωφορείο για να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας. Η γραμμή 397 express ξεκινάει από την στάση B17 στο αεροδρόμιο και σταματάει στη Museumplein, Leidseplein και Elandsgracht. Η N97 είναι πρακτικά ίδια με την 397 όμως είναι νυχτερινή και ολοκληρώνει την διαδρομή στο Amsterdam Central.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Aegean Airlines από αεροδρόμιο Άμστερνταμ Σχίπχολ

Πτήσεις KLM Royal Dutch Airlines από αεροδρόμιο Άμστερνταμ Σχίπχολ

Πτήσεις Transavia από αεροδρόμιο Άμστερνταμ Σχίπχολ

Πτήσεις easyJet από αεροδρόμιο Άμστερνταμ Σχίπχολ

Πτήσεις Sky Express από αεροδρόμιο Άμστερνταμ Σχίπχολ