Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Βρείτε πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Βασίλη Κωνσταντακόπουλο», πτήσεις και εισιτήρια, τηλέφωνο επικοινωνίας και μέσα μεταφοράς.

Η μπροστινή είσοδος του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Φωτογραφία: Zeromonk / CC BY-SA 4.0

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι ακόμα κρατικό σε αντίθεση με τα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, λειτουργεί από το 1959 και απέχει από το κέντρο της πόλης μόλις 6 χιλιόμετρα.

Ονομάζεται και Βασίλης Κωνσταντακόπουλος προς τιμή του καπετάνιου και εφοπλιστή που δημιούργησε το Costa Navarino, ένα ξενοδοχείο / resort που κατά γενική ομολογία έφερε άλλο αέρα στην περιοχή και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Η Aegean διατηρεί βάση στο αεροδρόμιο από το 2013 ενώ ένας αυξανόμενος αριθμός από αεροπορικές εταιρίας εκτελούν καλοκαιρινά δρομολόγια.

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι ένα παλιό και απλό, αλλά λειτουργικό αεροδρόμιο. Οι τουαλέτες είναι σχετικά καθαρές αλλά αυτό εξαρτάτε από τη σεζόν καθώς κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και όταν υπάρχουν απανωτές πτήσεις τότε οι εγκαταστάσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον όγκο των επιβατών. Το αεροδρόμιο διαθέτει και ένα μικρό κατάστημα αφορολογήτων ειδών και ένας μικροπωλητής τροφίμων.

Πραγματοποιούνται πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη όλο το χρόνο, ενώ κατά τους θερινούς μήνες υπάρχουν πτήσεις από Αθήνα, τη Κύπρο και πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Τηλέφωνο:27210 63805

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Αναζήτηση
Σημαία Ελλάδα Ελλάδα
location
Καλαμάτα
KLX
Κωδικός IATA
07:31
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Υπάρχει στάση του λεωφορείου έξω από τον τερματικό σταθμό και χώρος αναμονής ταξί για τη μεταφορά σας στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και άλλα σημεία της περιοχής.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Aegean Airlines από αεροδρόμιο Καλαμάτας

Πτήσεις British Airways από αεροδρόμιο Καλαμάτας

Πτήσεις Ryanair από αεροδρόμιο Καλαμάτας

Πτήσεις Transavia από αεροδρόμιο Καλαμάτας

Πτήσεις Lufthansa από αεροδρόμιο Καλαμάτας

Πτήσεις Swiss Air από αεροδρόμιο Καλαμάτας

  • Σημαία CH Αεροδρόμιο Γενεύης εποχικό

Πτήσεις Olympic Air από αεροδρόμιο Καλαμάτας

Πτήσεις Austrian Airlines από αεροδρόμιο Καλαμάτας

Πτήσεις easyJet από αεροδρόμιο Καλαμάτας

Πτήσεις Volotea από αεροδρόμιο Καλαμάτας

  • Σημαία FR Αεροδρόμιο Νάντης Ατλαντίκ εποχικό