Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης

Copenhagen Kastrup Airport

Μάθε χρήσιμες πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, τρόπους μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς, πτήσεις και τερματικούς σταθμούς (terminals)

Γραφεία check-in στον τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης. Φωτογραφία: Dornum72 / CC BY-SA 3.0

To διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο των σκανδιναβικών χωρών και ένα από τα παλαιότερα της Ευρώπης.

Απέχει 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κοπεγχάγης και 24 χιλιόμετρα από τη γέφυρα Øresund και τη σουηδική πόλη Malmö.

Εξυπηρετεί 62.000 επιβάτες καθημερινά, ενώ μόνο το 2011 μετακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου 22,7 εκατομμύρια επιβάτες. Διαθέτει 4 τερματικούς σταθμούς, όπου ο σταθμός 1 εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού, ενώ οι σταθμοί 2 και 3 πτήσεις εξωτερικού. Υπάρχει ο σταθμός CPH Go για εταιρείες low cost, ενώ ο τερματικός σταθμός 4 σχεδιάζεται τώρα.

Συνδέεται με αεροδρόμια της Ελλάδας εποχιακά, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ενώ κατά τη διάρκεια του χρόνου η μετάβαση γίνεται με ενδιάμεσο σταθμό.

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Κοπεγχάγης

Αναζήτηση
Σημαία Δανία Δανία
CPH
Κωδικός IATA
08:19
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης

ΤΡΕΝΟ: Ο σταθμός του τρένου βρίσκεται κάτω από τον τερματικό σταθμό 3 και σας μεταφέρει σε πόλεις της Δανίας αλλά και της Σουηδίας.

ΜΕΤΡΟ: Ο σταθμός του μετρό βρίσκεται δύο ορόφους κάτω από το σταθμό του τρένου και η κίτρινη γραμμή Μ2 που ξεκινά από το αεροδρόμιο σας μεταφέρει στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Λεωφορείο: Υπάρχουν δύο γραμμές λεωφορείου που ξεκινούν από το αεροδρόμιο και καταλήγουν στο κέντρο της πόλης, γραμμές 250S και 500S κατά τη διάρκεια της μέρας. Τη νύχτα υπάρχει το λεωφορείο 96Ν που ξεκινά από τον τερματικό σταθμό 3 και τερματίζει στην περιοχή Rådhuspladsen. Επίσης, υπάρχουν λεωφορειακές γραμμές για άλλες περιοχές της Δανίας αλλά και πόλεις της Σουηδίας.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Aegean Airlines από αεροδρόμιο Κοπεγχάγης

Πτήσεις SAS Scandinavian Airlines από αεροδρόμιο Κοπεγχάγης

Πτήσεις Ryanair από αεροδρόμιο Κοπεγχάγης