Αεροδρόμιο Βουδαπέστης - Φραντς Λιστ

Budapest Ferenc Liszt Airport

Βρείτε πληροφορίες για το αεροδρόμιο στη Βουδαπέστη και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και σύνδεσης με την πόλη (τρένο, λεωφορείο, μετρό).

Καταστήματα και μαγαζιά εστίασης στο αεροδρόμιο Βουδαπέστης. Φωτογραφία: Jorge Franganillo / CC BY 2.0

Το διεθνές αεροδρόμιο Φραντς Λιστ (Ferenc Liszt) είναι το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την πόλη της Βουδαπέστης, στην Ουγγαρία. Έχει πάρει το όνομά του από το διάσημο Ούγγρο συνθέτη και πιανίστα Ferenc Liszt.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης και διαθέτει δύο τερματικούς σταθμούς, οι οποίοι συνδέονται με λεωφορείο. Το Terminal 2 είναι το νεότερο από τα δύο και εξυπηρετεί τις περισσότερες διεθνείς πτήσεις, ενώ το Terminal 1 χρησιμοποιείται κυρίως για πτήσεις εσωτερικού.

Υπάρχει λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του Τερματικού 1 και του Τερματικού 2 (shuttle bus) και είναι δωρεάν. Το λεωφορείο αναχωρεί κάθε 20-30 λεπτά και η διαδρομή διαρκεί περίπου 5-10 λεπτά.

Το αεροδρόμιο προσφέρει μια σειρά από ανέσεις και υπηρεσίες, όπως καταστήματα, εστιατόρια, και ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Είναι εύκολα προσβάσιμο με λεωφορείο και ταξί ενώ διαθέτει πολλά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης είναι ο κύριος κόμβος της ουγγρικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Wizz Air και είναι ένα από τα αεροδρόμια που μπορείτε να βρείτε φθηνές πτήσεις από και προς την Ελλάδα.

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Βουδαπέστης - Φραντς Λιστ

Αναζήτηση
Σημαία Ουγγαρία Ουγγαρία
BUD
Κωδικός IATA
06:32
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Βουδαπέστης - Φραντς Λιστ

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε από το κέντρο της Βουδαπέστης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Φραντς Λιστ:

Με λεωφορείο

Η γραμμή 100E "Airport Shuttle" εκτελεί απευθείας δρομολόγιο μεταξύ του κέντρου της πόλης και του αεροδρομίου. Το 100E αναχωρεί από το Deák Ferenc tér στο κέντρο της πόλης και σταματά τόσο στον τερματικό σταθμό 1 όσο και στον τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 35 λεπτά και τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από τον οδηγό ή από ένα περίπτερο.

Με το μετρό

Η γραμμή M3 του μετρό εμμέσως συνδέει το κέντρο της πόλης με το αεροδρόμιο. Μπορείτε να πάρετε το M3 σε πολλούς σταθμούς στο κέντρο της πόλης, και να κατεβείτε στην τελευταία στάση, Kőbánya-Kispest. Από εκεί, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο 200E, το οποίο θα σας μεταφέρει στον τερματικό σταθμό 1 ή τον τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 40 λεπτά και μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια από το σταθμό του μετρό.

Με ταξί

Τα ταξί είναι άμεσα διαθέσιμα στη Βουδαπέστη και μπορούν να είναι μια βολική επιλογή για να φτάσετε στο αεροδρόμιο. Μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν από το κίτρινο χρώμα και την ένδειξη «Minősített budapesti taxi / Licensed Budapest taxi» που εμφανίζεται στην μπροστινή αριστερή πόρτα. Η πινακίδα κυκλοφορίας είναι επίσης κίτρινη. Η διαδρομή από το κέντρο της πόλης στο αεροδρόμιο διαρκεί περίπου 30 λεπτά και κοστίζει περίπου 10.000-15.000 HUF (30-45 EUR).

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Aegean Airlines από αεροδρόμιο Βουδαπέστης - Φραντς Λιστ

Πτήσεις Ryanair από αεροδρόμιο Βουδαπέστης - Φραντς Λιστ

Πτήσεις Wizz Air από αεροδρόμιο Βουδαπέστης - Φραντς Λιστ