Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης

Frankfurt Airport

Βρείτε πληροφορίες για το αεροδρόμιο στη Φρανκφούρτη, τους τερματικούς σταθμούς (terminal) και μέσα μαζικής μεταφοράς για σύνδεση με την πόλη (τρένο).

Το μοντέρνο εσωτερικό του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης βρίσκεται 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το κέντρο της πόλης. Είναι με διαφορά το πρώτο αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση στη Γερμανία, το τρίτο στην Ευρώπη και το ένατο στον κόσμο.

Οι επιβάτες που μετακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου προς διάφορους προορισμούς το 2010 άγγιξαν τα 53 εκατομμύρια. Από το χειμώνα του 2011/2012 είναι το αεροδρόμιο με τους περισσότερους προορισμούς στον κόσμο, 275 προορισμοί σε 111 χώρες.

Από το 1936 που χτίστηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί μέχρι και σήμερα έχει επεκταθεί και έχει υποστεί πολλές τροποποιήσεις, έχοντας,αυτή τη στιγμή δύο μεγάλα terminals και 4 αεροδιαδρόμους.

Εξαιτίας των προβλέψεων ότι μέχρι το 2020 οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου θα αγγίξουν τα 90 εκατομμύρια, έχουν ξεκινήσει έργα επέκτασης του Terminal 1 και η δημιουργία ενός καινούριου Τerminal, του Τerminal 3.

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Φρανκφούρτης

Αναζήτηση
Σημαία Γερμανία Γερμανία
FRA
Κωδικός IATA
05:32
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης

Η σύνδεση του αεροδρομίου με την πόλη γίνεται με τα τρένα S-Bahn, γραμμές S8 και S9 που φεύγουν κάθε 15 λεπτά και η διαδρομή μέχρι το σταθμό των τρένων διαρκεί 11 λεπτά και για το κέντρο της πόλης 15 λεπτά.

Από το σταθμό του terminal 1 φεύγουν τρένα και για άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Aegean Airlines από αεροδρόμιο Φρανκφούρτης

Πτήσεις Lufthansa από αεροδρόμιο Φρανκφούρτης