Αεροδρόμιο Ζυρίχης

Zurich Airport

Βρείτε πληροφορίες για το αεροδρόμιο στη Ζυρίχη, τους τερματικούς σταθμούς, πτήσεις και εισιτήρια, μέσα μαζικής μεταφοράς για σύνδεση με την πόλη (λεωφορείο, τρένο).

Η είσοδος του αεροδρομίου της Ζυρίχης. Φωτογραφία: Ank Kumar / CC BY-SA 4.0

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης είναι το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο στην Ελβετία και σημαντικός κόμβος αεροπορικών μεταφορών στην Ευρώπη. Βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της πόλης και χρησιμεύει ως η κύρια πύλη προς την Ελβετία τόσο για επαγγελματίες όσο και για ταξιδιώτες αναψυχής.

Έχει ψηφιστεί πολλαπλός ως ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου και εκτός από την πόλη της Ζυρίχης εξυπηρετεί και τους ταξιδιώτες σε κοντινούς τουριστικούς προορισμούς της Ελβετίας όπως τη Γενεύη, τη Βέρνη, τη Λουκέρνη, το Ιντερλάκεν και το Σεντ Μόριτζ.

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης διαθέτει τρεις τερματικούς σταθμούς, με τον τερματικό σταθμό 1 (Terminal A) να είναι ο κύριος τερματικός σταθμός και χωρίζεται σε δύο χώρους, τον Α και τον Β. Ο τερματικός σταθμός 2 (Terminal B) χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την Swiss Air Lines και τους συνεργάτες της, ενώ ο τερματικός σταθμός 3 (Terminal E) είναι δορυφορικός και συνδέεται με τον τερματικό σταθμό 1. Και τα τρία τερματικά είναι σύγχρονα και καλά εξοπλισμένα, προσφέροντας εγκαταστάσεις όπως αποθήκευση αποσκευών, ιατρικές υπηρεσίες και ειδική βοήθεια για επιβάτες με αναπηρία.

To 2019 εξυπηρέτησε 31,5 εκατομμύρια επιβάτες ρεκόρ που αναμένεται να σπάσει κατά το 2023, ενώ συνδέεται με 184 πόλεις σε 70 χώρες.

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Ζυρίχης

Αναζήτηση
Σημαία Ελβετία Ελβετία
location
Ζυρίχη
ZRH
Κωδικός IATA
09:38
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Ζυρίχης

Η σύνδεση του αεροδρομίου με την πόλη γίνεται με τρένο ή λεωφορείο.

Τρένο

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης διαθέτει σιδηροδρομικό σταθμό (Zürich Flughafen) που βρίσκεται κάτω από το αεροδρόμιο. Ο σταθμός έχει συχνά δρομολόγια με το κέντρο της Ζυρίχης καθώς και με πολλά μέρη της Αυστρίας και της Γερμανίας μεταξύ άλλων τη Βασιλεία, τη Γενεύη, τη Λωζάνη, τη Λουκέρνη, το Μόναχο και το Σεντ Γκάλεν.

Υπάρχουν πολλά τρένα κάθε ώρα προς τη Ζυρίχη (HB - Hauptbahnhof), με διάρκεια ταξιδιού μεταξύ 9 και 13 λεπτών. Αλλάζοντας τρένο εκεί, τα περισσότερα άλλα μέρη στην Ελβετία είναι προσβάσιμα σε λίγες ώρες.

Λεωφορείο και Τράμ

Υπάρχουν πολλές γραμμές λεωφορείου που συνδέουν το αεροδρόμιο με διάφορα σημεία της πόλης καθώς και τράμ.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Aegean Airlines από αεροδρόμιο Ζυρίχης

Πτήσεις Swiss Air από αεροδρόμιο Ζυρίχης