Αεροδρόμιο Παρισιού Σαρλ-ντε-Γκωλ

Paris Charles de Gaulle Airport

Βρείτε πληροφορίες για το αεροδρόμιο στο Παρίσι, τους τερματικούς σταθμούς (terminals) και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για σύνδεση με την πόλη (τρένο, λεωφορείο)

Αεροφωτογραφία του τερματικού σταθμού 2Α και 2Β του αεροδρομίου Σαρλ-ντε-Γκωλ στο Παρίσι. Φωτογραφία: Fyodor Borisov / CC BY-SA 3.0

Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού είναι ένας από τους βασικότερους κόμβους αερομεταφορών του κόσμου και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας.

Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του κέντρου της πόλης. Το 2011 εξυπηρέτησε 60,97 εκατομμύρια επιβάτες, φέρνοντάς το έβδομο στη λίστα των αεροδρομίων με την περισσότερη κίνηση στον κόσμο και δεύτερο στην Ευρώπη, μετά το Heathrow του Λονδίνου.

Έχει τρία terminals, με το terminal 1 να είναι το παλαιότερο, το terminal 2 να αποτελείται από 7 μικρότερα terminals που ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες ή υπογείως και τέλος το terminal 3 που εξυπηρετεί εταιρείες low-cost.

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Παρισιού Σαρλ-ντε-Γκωλ

Αναζήτηση
Σημαία Γαλλία Γαλλία
location
Παρίσι
CDG
Κωδικός IATA
07:59
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Παρισιού Σαρλ-ντε-Γκωλ

ΤΡΕΝΟ: Η γραμμή Β του τρένου RER φεύγει κάθε 7-8 λεπτά από σταθμούς στα terminals 2 και 3, ενώ η δωρεάν γραμμή τρένου CDGVAL μεταφέρει τους επιβάτες του terminal 1 που θέλουν να ταξιδέψουν με τρένο στο σταθμό που βρίσκεται στο terminal 3. Η διαδρομή μέχρι το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 35 λεπτά.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ:

  • Γραμμή Express: Ξεκινά από τα terminals 1 και 2 και καταλήγει πίσω από το Palais Garnier.
  • Γραμμές 350 και 351: Ξεκινούν από τα terminals 1 και 2 και καταλήγουν στο Parc Astérix.
  • Γραμμή AirFrance με διάφορους προορισμούς μέσα στην πόλη.

Ο χρόνος των διαδρομών με το λεωφορείο εξαρτάται από την κίνηση στην πόλη και κυμαίνεται από 50 λεπτά έως και μιάμιση ώρα.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Aegean Airlines από αεροδρόμιο Παρισιού Σαρλ-ντε-Γκωλ

Πτήσεις Air France από αεροδρόμιο Παρισιού Σαρλ-ντε-Γκωλ

Πτήσεις Sky Express από αεροδρόμιο Παρισιού Σαρλ-ντε-Γκωλ

Πτήσεις easyJet από αεροδρόμιο Παρισιού Σαρλ-ντε-Γκωλ