Αεροδρόμιο Βαρκελώνης - Ελ Πρατ

Barcelona - El Prat Airport

Βρείτε πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, τους τερματικούς T1 και T2, εισιτήρια και μέσα μαζικής μεταφοράς και σύνδεσης με την πόλη (λεωφορείο, μετρό).

Ο τερματικός σταθμός 2 στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης - Ελ Πράτ. Φωτογραφία: Ralf Roletschek / GFDL 1.2

Το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης - Ελ Πρατ είναι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τη Βαρκελώνη στην Καταλονία της Ισπανίας. Βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα (7,5 μίλια) νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης και είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ισπανία, μετά το αεροδρόμιο της Μαδρίτης. To 2018 και το 2019 μετακινήθηκαν πάνω από 50 εκατομμύρια επιβάτες, ένα ρεκόρ που αναμένεται να σπάσει και το 2023.

Επισήμως φέρει το όνομα "Ζουζέπ Ταραδέλιας", ο οποίος ήταν ο πρώτος πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας μετά την επανίδρυσή της το 1977.

Το αεροδρόμιο διαθέτει δύο τερματικούς σταθμούς: τον τερματικό σταθμό 1 (T1) και τον τερματικό σταθμό 2 (T2). Ο τερματικός σταθμός 1 είναι ο νεότερος και μεγαλύτερος σταθμός, που εξυπηρετεί την πλειοψηφία των πτήσεων, ενώ ο τερματικός σταθμός 2 χωρίζεται σε τρία ξεχωριστά κτίρια: T2A, T2B και T2C, το καθένα εξυπηρετεί διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες.

Ως ένα μοντέρνο και οργανωμένο αεροδρόμιο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και ανέσεων για τους ταξιδιώτες, όπως πολλά καταστήματα, εστιατόρια και καφέ, καθώς και καταστήματα αφορολογήτων ειδών. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του αεροδρομίου της Βαρκελώνης είναι η εξωτερική του βεράντα, η οποία βρίσκεται στην οροφή του πρώτου τερματικού (T1) και προσφέρει πανοραμική θέα στο αεροδρόμιο και τη γύρω περιοχή.

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Βαρκελώνης - Ελ Πρατ

Αναζήτηση
Σημαία Ισπανία Ισπανία
BCN
Κωδικός IATA
07:28
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Βαρκελώνης - Ελ Πρατ

Για πρόσβαση στο αεροδρόμιο, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές μεταφοράς, όπως το Aerobús, ένα λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της πόλης, και το σύστημα του μετρό της Βαρκελώνης, το οποίο κάνει στάση στο αεροδρόμιο. Υπάρχουν επίσης ταξί και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα προς ενοικίαση.

Με λεωφορείο

Από την Plaza de Catalunya ξεκινούν δύο λεωφορεία, τα οποία συνδέουν το κέντρο της πόλης με το αεροδρόμιο κάνοντας ελάχιστες στάσεις, το Α1 με τέρμα το Terminal 1 και το Α2 με τέρμα το Terminal 2.

Με μετρό

Η πορτοκαλί γραμμή μετρό L9 περνά και από τα δύο τερματικούς σταθμούς και συνδέεται με το μετρό σε ορισμένες στάσεις, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στον τελικό προορισμό του επιβάτη μέσα στην πόλη.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Aegean Airlines από αεροδρόμιο Βαρκελώνης - Ελ Πρατ

Πτήσεις Vueling από αεροδρόμιο Βαρκελώνης - Ελ Πρατ

Πτήσεις Ryanair από αεροδρόμιο Βαρκελώνης - Ελ Πρατ