Αεροδρόμιο Δουβλίνου

Dublin Airport

Μάθε χρήσιμες πληροφορίες για το αεροδρόμιο του Δουβλίνου στην Ιρλανδία. Ανανεωμένες πτήσεις και δρομολόγια, εισιτήρια, και λεωφορεία για σύνδεση με την πόλη.

Ο δεύτερος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου του Δουβλίνου. Φωτογραφία: Doyler79 / CC BY 3.0

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου είναι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας. Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της πόλης και είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και με τη μεγαλύτερη κίνηση, καθώς το 2019 μετακινήθηκαν 32,9 εκατομμύρια επιβάτες.

Είναι έδρα της Rayair και της Aer Lingus και διαθέτει δύο κτήρια τερματικού σταθμού, τον τερματικό σταθμό 1 και τον τερματικό σταθμό 2, τα οποία είναι και τα δύο σύγχρονα και καλά εξοπλισμένα με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και ανέσεων για τους ταξιδιώτες.

Πραγματοποιούνται πτήσεις σε προορισμούς της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, ενώ το καλοκαίρι υπάρχουν περισσότερες πτήσεις προς τουριστικούς προορισμούς, κυρίως στη Μεσόγειο. Με την Ελλάδα υπάρχει σταθερή σύνδεση με την Αθήνα για όλη την διάρκεια του χρόνου και κατά την καλοκαιρινή σεζόν με Θεσσαλονίκη και διάσημους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Δουβλίνου

Αναζήτηση
Σημαία Ιρλανδία Ιρλανδία
location
Δουβλίνο
DUB
Κωδικός IATA
06:26
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Δουβλίνου

Λεωφορείο

Η γραμμή Dublin Express προσφέρει απευθείας σύνδεση από το κέντρο του Δουβλίνου προς το αεροδρόμιο. Το νούμερο 782 τερματίζει στο σταθμό Heuston Rail Station ενώ το 784 στην οδό Camden Street.

Εκτός από τα Express λεωφορεία που είναι ποιο γρήγορα αλλά και ποιο ακριβά υπάρχει και η δημόσια εταιρεία λεωφορείων της πόλης που ονομάζεται Dublin Bus. Σε αυτή την περίπτωση θα βρείτε το νούμερο 41 που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και εξυπηρετεί τα ξενοδοχεία The Maldron και Radission Airport, Santry, Drumcondra και την οδό O'Connell Street (κεντρική οδός του Δουβλίνου). Τέλος, το νούμερο 16 λειτουργεί μεταξύ 06:00 και 23:00 και εξυπηρετεί τις ίδιες στάσεις με το 41, τερματίζει στο Ballinteer.

Τρένο

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου είναι το μόνο μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που δεν εξυπηρετείται από σιδηροδρομικά δρομολόγια.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Aegean Airlines από αεροδρόμιο Δουβλίνου

Πτήσεις Ryanair από αεροδρόμιο Δουβλίνου