Αεροδρόμιο Ντουμπάι

Dubai International Airport

Βρείτε πληροφορίες για το αεροδρόμιο στο Ντουμπάι (Dubai), τους τερματικούς σταθμούς και μέσα μαζικής μεταφοράς για σύνδεση με την πόλη (μετρό, λεωφορείο, ταξί).

Ο τερματικός σταθμός 3 του αεροδρομίου του Ντουμπάι νωρίς το πρωί. Φωτογραφία: Skatebiker / CC BY-SA 4.0

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης και αποτελεί τον κύριο κόμβο αερομεταφορών της Μέσης Ανατολής.

Το 2011 εξυπηρέτησε 50,98 εκατομμύρια επιβάτες, γεγονός που το έφερε στην 13η θέση των αεροδρομίων με την περισσότερη κίνηση στον κόσμο.

Διαθέτει τρεις τερματικούς σταθμούς, με το Terminal 3, που κατασκευάστηκε το 2008, να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο σε έκταση και το μεγαλύτερο Terminal του κόσμου.

Το αεροδρόμιο αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να εξυπηρετήσει 62 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ σχέδια για επεκτάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2018, θα ανεβάσουν το νούμερο αυτό στους 90 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Διαθέτει δύο αεροδιαδρόμους εξοπλισμένους με υπερσύγχρονα μέσα για προσγειώσεις ακόμη και με ομίχλη.

Αεροπορικά Εισιτήρια

Φθηνά εισιτήρια για το αεροδρόμιο Ντουμπάι

Αναζήτηση
Σημαία Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
location
Ντουμπάι
DXB
Κωδικός IATA
00:40
Τοπική ώρα

Μετάβαση στο Αεροδρόμιο Ντουμπάι

ΜΕΤΡΟ: Η κόκκινη γραμμή κάνει στάση στα terminal 1 και 3 και οι σταθμοί βρίσκονται ακριβώς μπροστά από την αίθουσα αφίξεων, ενώ η πράσινη γραμμή του μετρό εξυπηρετεί τους επιβάτες του terminal 2.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Υπάρχουν αρκετές γραμμές λεωφορείων που συνδέουν τα terminals μεταξύ τους και κάποιες, όπως οι 401 και 402 που σας μεταφέρουν στους σταθμούς λεωφορείων Al Sabkha και Al Ghubaiba αντίστοιχα.

ΤΑΞΙ: Όλα τα ταξί του Ντουμπάι διαθέτουν ταξίμετρο και ανήκουν στο κράτος.

Μοιράσου με φίλους

Πτήσεις Emirates από αεροδρόμιο Ντουμπάι