Ταξίδι Ιωάννινα

Κάνε τις διακοπές σου στα πανέμορφα Γιάννενα, τη λίμνη και το σπήλαιο και μάθε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη για την πόλη, τα μέσα μεταφοράς και το αεροδρόμιο.

Η λίμνη των Ιωαννίνων και η βλάστηση που την περιβάλει.

Τα Ιωάννινα είναι μία από τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, στο βορειοδυτικό τμήμα της, και είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας.

Υπάρχουν ενδείξεις ανθρώπινης δραστηριότητας από την παλαιολιθική εποχή, δηλαδή 38.000 χρόνια πριν και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της χώρας.

Έχει υπάρξει ανεξάρτητο βασίλειο κατά την αρχαιότητα και η βάση του Πασά των Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια κατοχής από την Οθωμανική αυτοκρατορία ενώ από την περιοχή κατάγονται ορισμένοι από τους πιο γνωστούς ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Μία επίσκεψη στα Ιωάννινα δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη εάν δεν επισκεφθείτε το νησάκι της λίμνης και αν δε φάτε ψάρι, για τους πιο τολμηρούς, βατραχοπόδαρα.

Μέσα στα Ιωάννινα θα βρείτε το κάστρο, το αρχαιολογικό και βυζαντινό μουσείο, τη στοά Λούλη, εκκλησίες και τζαμιά και μπορείτε να κάνετε βόλτα δίπλα στη λίμνη.

Στην απέναντι όχθη της λίμνης βρίσκεται το χωριό Πέραμα στο οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε το σπήλαιο, ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια από γεωλογικής άποψης σχηματισμένο 1.500.000 χρόνια πριν.

Σημαία Ελλάδα Ελλάδα
Ευρώ
+30
Τηλ. κωδικός
112
Τηλ. έκτακτης ανάγκης

Πως να πάω στα Ιωάννινα;

plane Αεροπορικώς

Στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων πραγματοποιούνται προγραμματισμένες πτήσεις από και προς την Αθήνα όλο το χρόνο και υπάρχουν εποχιακά πτήσεις και προς πόλεις της Ευρώπης, κυρίως την τουριστική περίοδο.

Είναι κοντά στην πόλη και υπάρχει λεωφορείο για το κέντρο της.

Ψάχνεις αεροπορικά εισιτήρια;

Συνδύασε low-cost μεταξύ τους και βρές απίστευτες τιμές!

Αναζήτηση

Που να μείνω στα Ιωάννινα;

hotel Διαμονή

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στο κέντρο των Ιωαννίνων, ορισμένα με θέα τη λίμνη, καθώς και σε χωριά των βουνών του νομού, όπως στα Ζαγοροχώρια.

Ψάχνεις ξενοδοχείο;

Εκπτώσεις μεταξύ 15% και 70% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Αναζήτηση

Μετακινήσεις στα Ιωάννινα

bus Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το κέντρο της πόλης είναι μικρό και μπορεί κανείς εύκολα να το γυρίσει με τα πόδια, που είναι άλλωστε και ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τα Ιωάννινα.

Εάν επιθυμείτε να δείτε και περιοχές πιο μακρυά, υπάρχει πρόγραμμα με δρομολόγια και ώρες αναχώρησης στον κεντρικό σταθμό των ΚΤΕΛ που αλλάζουν ανάλογα με την περίοδο.

Ενοικίαση Αυτοκινήτου

Γραφεία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στην πόλη των Ιωαννίνων θα βρείτε στο αεροδρόμιο και το κέντρο της.

Υπάρχουν οργανωμένοι χώροι στάθμευσης στο κέντρο και λίγο πιο έξω από αυτό, αν και μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο και στο πλάι του δρόμου, εάν και εφόσον δεν απαγορεύεται από σχετική σήμανση.

Η οδήγηση μέσα στην πόλη είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να επισκεφθείτε το σπήλαιο του Περάματος, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Βρέλλη, καθώς και γνωστές περιοχές του νομού, όπως τα Ζαγοροχώρια.

Αξιοθέατα στα Ιωάννινα

 • Φωτογραφία: Λίμνη των Ιωαννίνων

  Λίμνη των Ιωαννίνων

  Λίμνη Παμβώτιδα

 • Φωτογραφία: Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη

  Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη

 • Φωτογραφία: Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

  Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

 • Φωτογραφία: Λαογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων

 • Φωτογραφία: Σπήλαιο Περάματος

  Σπήλαιο Περάματος

Μοιράσου με φίλους