Ταξίδι Βόλος

Μάθε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Βόλο με τα πασίγνωστα τσιπουράδικα, το λιμάνι και το Πήλιο και οργάνωσε το ταξίδι σου στην πόλη του Παγασητικού.

Το παραλιακό μέτωπο του Βόλου.

Ο Βόλος είναι μία από τις πλέον ιστορικές πόλεις της Ελλάδας, χτισμένη κοντά στην αρχαία πόλη της Ιωλκού. Είναι μία πόλη γεμάτη μύθους, όπως οι Κένταυροι, ενώ το λιμάνι του Βόλου έχει υπάρξει η αφετηρία της Αργοναυτικής εκστρατείας.

Στα νεότερα χρόνια ο Βόλος έχει παίξει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας αλλά και κατά τη γερμανική κατοχή.

Σήμερα, η πόλη του Βόλου αποτελεί ένα τουριστικό προορισμό καθώς συνδυάζει τις παροχές και τις ευκολίες μίας πόλης με μία απερίγραπτη φυσική ομορφιά, με το Πήλιο και τις παραλίες του, αλλά και τον παραλιακό πεζόδρομο και τα διάσημα τσιπουράδικα με εκλεκτούς μεζέδες!

Σημαία Ελλάδα Ελλάδα
Ευρώ
+30
Τηλ. κωδικός
112
Τηλ. έκτακτης ανάγκης

Πως να πάω στο Βόλο;

plane Αεροπορικώς

Το αεροδρόμιο του Βόλου συνδέει την πόλη εποχιακά με πόλεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, Αυστρίας και Βελγίου. Πραγματοποιούνται πτήσεις όλο το χρόνο και σε πόλεις της Ελλάδας, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Βρίσκεται στη Νέα Αγχίαλο και υπάρχει γραμμή λεωφορείων που σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης.

Ψάχνεις αεροπορικά εισιτήρια;

Συνδύασε low-cost μεταξύ τους και βρές απίστευτες τιμές!

Αναζήτηση

Που να μείνω στο Βόλο;

hotel Διαμονή

Η πόλη του Βόλου έχει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, η πλειοψηφία των οποίων είναι πολύ κοντά στη θάλασσα, ή βρίσκονται σε πολύ εμπορικές περιοχές της πόλης λίγο πιο ψηλά.

Εάν επισκέπτεστε την πόλη με το αυτοκίνητό σας πρέπει να ξέρετε ότι η στάθμευση στο κέντρο του Βόλου είναι σχετικά δύσκολη.

Ψάχνεις ξενοδοχείο;

Εκπτώσεις μεταξύ 15% και 70% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Αναζήτηση

Μετακινήσεις στο Βόλο

bus Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Για τις μετακινήσεις σας στο Βόλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 12 γραμμές αστικών λεωφορείων, ταξί ασημί χρώματος, ενοικιαζόμενα ποδήλατα, ενώ το κέντρο προσφέρεται και για περιπάτους καθώς πολλές οδοί έχουν γίνει πεζόδρομοι.

Ενοικίαση Αυτοκινήτου

Γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτου στο Βόλο θα βρείτε στο κέντρο της πόλης και το αεροδρόμιό της.

Η κίνηση στο κέντρο της πόλης είναι αυξημένη, ιδίως τις ώρες αιχμής. Η στάθμευση ελέγχεται από παρκόμετρα, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε και κάρτες ωριαίας στάθμευσης από περίπτερα και καταστήματα με είδη περιπτέρου.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των δρόμων του Βόλου είναι οι ποδηλάτες καθώς το κέντρο είναι επίπεδο, επομένως είναι καλό να δίνετε επιπλέον προσοχή.

Η ευελιξία που σας δίνει το αυτοκίνητο σας επιτρέπει να επισκεφθείτε το Πήλιο, τις παραλίες του αλλά και αρχαιολογικούς χώρους λίγο πιο έξω από την πόλη.

Αξιοθέατα στο Βόλο

 • Φωτογραφία: Αρχαιολογικός Χώρος Διμηνίου

  Αρχαιολογικός Χώρος Διμηνίου

 • Φωτογραφία: Αρχαιολογικός Χώρος Σέσκλου

  Αρχαιολογικός Χώρος Σέσκλου

 • Φωτογραφία: Νέα Αγχίαλος

  Νέα Αγχίαλος

 • Φωτογραφία: Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

  Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

  Αθανασάκειο Μουσείο

 • Φωτογραφία: Εντομολογικό Μουσείο Βόλου

  Εντομολογικό Μουσείο Βόλου

Μοιράσου με φίλους