Ποια είναι τα είδη των θέσεων σε ένα αεροπλάνο;

Τα είδη των θέσεων καθορίζονται από την αεροπορική εταιρία, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί και τον τύπο του αεροσκάφους.

  • Οικονομική (Economy). Είναι οι θέσεις με το χαμηλότερο κόστος και καταλαμβάνουν συνήθως το μεγαλύτερο μέρος στο αεροπλάνο. Στις συμβατικές εταιρίες στην οικονομική θέση οι επιβάτες απολαμβάνουν τις βασικές υπηρεσίες, ανάλογα με το είδος της πτήσης και τη διάρκειά της, όπως γεύμα και ποτό, ενώ στις εταιρίες πτήσεων χαμηλού κόστους (low budget airlines) οι θέσεις αυτές δεν περιλαμβάνουν φαγητό και ποτό.
  • Επιχειρηματική (Bussiness). Η επιχειρηματική θέση είναι λίγο ακριβότερη σε σχέση με την οικονομική και οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι επιβάτες αυτής της κατηγορίας είναι περισσότερες, με πιο άνετα καθίσματα και μεγαλύτερη ποικιλία στις επιλογές γευμάτων και ποτών. Οι θέσεις αυτές βρίσκονται σε ξεχωριστό χώρα από τις οικονομικές θέσεις. Οι εταιρίες πτήσεων χαμηλού κόστους δεν διαθέτουν επιχειρηματικές θέσεις.
  • Πρώτη θέση (First Class). Η πρώτη θέση είναι η πιο πολυτελής και ακριβή θέση στο αεροπλάνο. Οι επιβάτες της πρώτης θέσης απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και άνετα καθίσματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στις περισσότερες εταιρίες τα καθίσματα της πρώτης θέσης διαθέτουν τηλεχειριστήρια που προσαρμόζουν τη θέση όπως επιθυμεί ο επιβάτης. Οι θέσεις αυτές συνήθως βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της καμπίνας του αεροπλάνου. Πριν την πτήση οι επιβάτες της πρώτης θέσης κάνουν check in από ξεχωριστά σημεία, ενώ οι περισσότερες εταιρίες διαθέτουν ειδικούς διαμορφωμένους χώρους αναμονής.

Ψάχνεις αεροπορικά εισιτήρια; Συνδύασε low-cost μεταξύ τους και βρές απίστευτες τιμές!

Αναζήτηση